Езикова ваканция за деца и тийнейджъри /8-17/ в Антиб

Начало Френски език Езикова ваканция за деца и тийнейджъри /8-17/ в Антиб

Възраст: 8- 12г  13- 15г  16-17г.
Настаняване: общежитие, училищен кампус, приемно семейство.
Обучение: 20/26 учебни часа/седмица. 1 учебен час = 45мин
Обучението се извършва в групи 
Курсовете се провеждат целогодишно, с изключение на зимния сезон.
Начални дати /2020г./: за деца от 8 до 12г.- всеки понеделник през периода от 21.юни до 22.август; за ученици от 13 до 17г. - всеки понеделник през периода от 05.април  до 24.октомври.
Нива: A1 - С1 /Beginner - Advanced/   
 

За училището

Антиб е красив средиземноморски град, разположен в сърцето на Френската Ривиера. В съседство се намират други популярни френски градове- Кан, Ница, Сен Тропе. Антиб е уютен, спокен, с приятен климат- тук е слънчево около 300 дни в годината. Посетителите на града могат да се насладят на дългите плажни ивици, чиста морска вода, разнообразие от исторически и културни забележителности. Антиб е град, който никога не заспива, особено през лятото- тук се откриват многобройни възможности за забавления и запомнящи се моменти.

В града се провежда езикова програма, подходяща за обучение по френски на деца и тийнейджъри. Мястото е иделно за ученици- околността е спокойна и сигурна, има интересни места за посещение и развлечения през свободното време. Извън учебните часове децата се запознават с местната култура и бит, включват се в разнообразни мероприятия, разговарят на френски с местните жители. Всичко това, допринася за едно комплексно подобряване на знанията по френски език. Учебните занимания през лятото се провеждат в учебните бази Horticole и Leonardo da Vinci. През останалото време, часовете по френски се състоят в училището  La Chateau. И трите институции предлагат съвременни удобства за провеждане на учебен процес. 

За обучението на децата, са ангажирани квалифицирани и опитни преподаватели. В часовете се изучават граматически норми, лексика, работи се върху развитието на устни и писмени умения. Чрез забавни и мотивационни учебни дейности, се стимулира интереса на учениците към учебния процес и се повишават техните знания. При интензивния курс по френски, следобяд се включват допълнително часове, насочени към обучение по разговорен френски. Децата вземат участие в дебати, ролеви игри, правят се устни упражнения, затвърждаващи граматическите знания от сутрешните учебни часове.

курс по френски за деца във Франция, Антиб, езикови ваканции във Франция, програма настаняване и свободно време
Курс по френски за най-малките


летен езиков курс по френски във франция, лятно обучение по френски за ученици Франция, езикови екскурзии в чужбина, летен езиков курс за деца във Франция
Вече знаем толкова много думи на френски!


учебни занимания по френски, езикови курсове във Франция, обучение за ученици във Франция, курс френски език деца Франция

Всеки получава помощ и разяснения 


               

Обратно към начало

Настаняване

В Антиб се предлага настаняване в общежитие, училищен кампус или приемно семейство, в зависимост от възрастта на децата и периода, в който са решили да се включат в обучение.
Опцията приемно семейство, е подходяща за деца над 13 годишна възраст и настаняването там, е възможно целогодишно. Приемните семейства са подбрани старателно и се посещават от представители на институцията периодично. Домакините са съвестни и отзивчиви, готови да съдействат на учениците с всичко необходимо. Всички домове са на територията на Антиб, в максимална близост до учебната база. 
Възможно е, да се наложи използване на градски транспорт до училище.
Стаите в приемните домове са двойни, има вариант за настаняване и в единична стая при допълнително заплащане. Домакините поддържат стаята чиста ежедневно, спалното бельо се сменя един път седмично. Децата се хранят заедно със семейства и така имат възможност да се запознят отблизо с бита и ежедневието на французите. Комуникацията е изцяло на френски, в непринудена домашна обстановка. През делничните дни, след учебни занятия, децата, настанени в приемни семейства обядват в училищаната столова, заедно с всички останали деца.

Настаняване в училищен кампус към училищата Horticole и Leonardo da Vinci, се предлага в периода от юни до август, подходящо е за деца от 8 до 17 г.
- Училищният кампус към Horticole school e разположен в жилищен район на Антиб, заобиколен е от красиви градини. На територията на кампуса се помещават класни стаи, стаи за учениците, обща стая с телевизор, плувен басейн, амфитеатър, спортни площадки. Осигурени са всички удобства за децата, дори не им се налага да пътуват до училище. Спалните за децата разполагат с 2, 3 или 4 легла. Възможно е настаняване в единична стая, при допълнително заплащане. Всички стаи са съвременно обзаведени и просторни. Баня и тоалетна- споделени. Храната в кампуса е на база пълен пансион- осигурени са закуска, обяд и вечеря. Ястията се поднасят в училищния ресторант на шведска маса. Децата имат разнообразно и пълноценно меню. За екскурзиите се приготвя опакован обяд (сандвич).
- Кампусът Leonardo da Vinci се помещава в нова, съвременно оборудвана сграда, разположена в покрайнините на борова гора. В нея са включени както класни стаи, така и стаи за учениците, басейн, кафене, обща стая с телевизор и спортни площадки. Младежите се настаняват в тройни спални. Има възможност за настаняване и в единични- срещу допълнително заплащане. Стаите са удобни, модерно обзаведени, със собствена баня. Тоалетна- споделена от няколко стаи. Осигурени са три хранения за учениците- закуска, обяд и вечеря. Ястията се сервират в училищната столова на бюфет. За екскурзиите се приготвя опакован обяд.
Учениците, настанени и в двата кампуса могат да ползват безплатен автобусен транспорт в рамките на града, като автобусите са с различен график през седмицата и почивните дни. 

Извън летните месеци, учениците на възраст между 13 и 17 г., могат да изберат настаняване в общежитие Castel Arabel. От общежитието се достига пеша, само за няколко минути, до центъра на града или до крайбрежието. Сградата включва стаи за настаняване, малък басейн, обща стая с телевизор, ресторант и градина. В спалните се настаняват по двама ученика, има собствен санитарен възел. Храната при този тип настаняване, се поднася също в училищния ресторант. Децата избират ястията си от бюфет, по време на екскурзиите е предвиден опакован обяд.

курсове по френски за ученици Франция френска ривиера, езиково обучение във Франция, френски езикови ваканции
Двойна стая в общежитие


летни училища по френски във Франция, Франция курс по френски, френски език за деца Франция, езикови програми за ученици, настаняване в кампус Франция
Съквартиранти в стаята си


обучение по френски език Франция, курс по френски във Франция, езикови ваканции за ученици, езикова програма в Антиб, Франция, свободно време, настаняване в Общежитие Франция
След часовете по френски е време за похапване


детски езиков лагер във Франция, курс по френски език в чужбина, програма All inclusive, приемно семейство
Свободно време с приемното семейство


Обратно към начало

Свободно време и безопастност

Служители на учебната база, денонощно са ангажирани с грижа за сигурността и безопасността на децата. Всички те, са на разположение на учениците през целия им престой и са готови да съдействат с помощ и информация на всеки. Охранители дежурят в кампуса от 19:30 до 7:00 сутринта. За свободното време се изготвя специална програма с дейности, максимално съобразена с възрастта и предпочитанията на децата. Супервайзори имат ангажимента, извън учебните занимания, децата да се забавляват по безопасен за тях начин. Цели се свободното време да се използва, както за отдих и развлечения, така и за практикуване на езика. По този начин лесно се постига повишаване нивото на знанията и се трупа полезен опит.

Следобедните дейности се провеждат предимно на открито, предвид приятното слънчево време. За децата на възраст от 13 до 17г. интересно занимание, е включване в групи по ветроходство. Спортните дейности, възможни в кампуса, са футбол, волейбол, баскетбол, тенис, бадминтон, провеждат се импровизирани турнири. Организират се разходки в града с включени посещения на интересни места и събития- цирк, музеи, заведения.
След вечеря, в лагера също не се скучае- осигурени са вечери с барбекю, игри, танци, кино вечери, кабарета, представления и др. По желание учениците могат да се включат в някои допълнителни занимания през свободното си време- картинг, мини голф, боулинг, разходки до Ница, Кан и др. Тези дейности се резервират и доплащат на място. По време на участието на младежите в тези дейности, с тях също има ръководител от кампуса.

По време на престоя си учениците имат осигурени 2 екскурзии седмично- една полудневна (до Кан, Монако и др.) и една целодневна (до островите Lérins, до Ница, Морски тематичен парк и др.).

лятна ваканция във франция, езикова ваканция във Франция, езиков курс по френски в Антиб, езикови курсове и програма свободно фреме, Франция, езиков лагер за ученици
Следобедна игра в басейна към общежитието


езикови ваканция за ученици Франция, спорт, свободно време, извънкалсни дейности , френски език
Броим точките на френски!


Обратно към начало

Таксата включва

- курс по френски от 20/26 учебни часа;
- учебни материали;
- входящ тест за определяне нивото на владеене на езика;
- нощувки;
- пълен пансион- закуска, обяд и вечеря;
- програма свободно време;
- една полудневна екскурзия всяка седмица;
- една целодневна екскурзия всяка седмица;
- 24 часа в денонощието грижа за децата;
- безплатен shutttle bus, който се движи между кампуса и центъра на Антиб;
- трансфери от/до летището в Ница или автогари в Антиб през уикенда;
- издаване на сертификат в края на курса;

Обратно към начало

Цени

- Регистрационна такса (заплаща се еднократно): 50 €
- Стандартен курс по френски език за деца (8-12г.)- 20 уч.часа/седмица, All inclusive + програма свободно време: 820 €/седмица
- Стандартен курс по френски език за младежи (13-17г.)- 20 уч.часа/седмица, All inclusive + програма свободно време: 820 €/седмица
- Интензивен курс по френски език за младежи (13-17г.)- 26 уч. часа/седмица, All inclusive + програма свободно време: 893 €/седмица

Програма без включено настаняване: 
- Стандартен курс по френски език за деца (8-12г.), 20 уч.часа/седмица + закуска, обяд и вечеря + програма свободно време + трансфер от/до летището в Ница- 560 €/седмица
- Стандартен курс по френски език за младежи (13-17г.), 20 уч.часа/седмица + закуска, обяд и вечеря + програма свободно време + трансфер от/до летището в Ница- 560 €/седмица
- Интензивен курс по френски език за тийнейджъри (13-17г.), 26 уч.часа/седмица + закуска, обяд и вечеря + програма свободно време + трансфер от/до летище Ница- 633 €/седмица

 САМО курс по френски: 
- За деца от 8 до 12 г., стандартен курс от 20 уч. часа/ седмица с включен обяд - 340 €/седмица
- За тийнейджъри от 13 до 17г., стандартен курс от 20 уч. часа/ седмица-  299 €/седмица

 Подготовка за изпит за DELF диплома- DELF е диплома за владеене на френски език, която се издава от Френското Министерство на образованието, няма давност и е валидна в цял свят. В случай, че тази програма представлява интерес за Вас, моля попитайте ни за допълнителни подробности, цени и дати.

* При курсове с продължителност от 1 седмица, се заплаща допълнителна, еднократна такса в размер на 50 €.
* Допълнителна такса за курсове без настаняване- 20 €

 Допълнителни опции:
- Ползване на самостоятелна стая при приемно семейство- 117 €
- Ползване на самостоятелна стая в общежитие/кампус- 160 €
- Допълнителна нощувка с включен пълен пансион- 90 €
- Допълнителна нощувка в самостоятелна стая, приемно семейство - 110€
- Трансфер през седмицата- 80 €
- Безглутеново меню в училищния ресторант- 195 €/седмица;


Дати /2020г./:

Курсовете за деца от 8 до 12 г. се провеждат през летния период, всяка седмица между 21.юни до 22.август
Курсовете за тийнейджъри от 13 до 17 г. се провеждат от 05.април до 24.октомври
Начало - всеки понеделник 

Минимален престой-  1 седмица 


Още снимки и информация за френската езикова програма ще откриете на нашата Фейсбук страница тук

Обратно към начало

За повече информация изпратете запитване:

Съобщение
Код за сигурност
CAPTCHA ImageНова картинка