Езикова програма La Dolce Vita /50+/ за възрастни, Италия

Начало Италиански език Езикова програма La Dolce Vita /50+/ за възрастни, Италия

Специалната програма за участници на възраст 50+, включва обучение по италиански език преди обяд,
както и интересна програма за културни и развлекателни дейности, следобяд и вечер

Възраст: 50 +
Настаняване: приемно семейство, споделен апартамент, частен апартамент, хотел
Обучение: 20 учебни часа седмично
Начални дати /2017/:
Флоренция: 03.април; 15.май; 11.септември; 09.октомври;
Милано: 06.март; 05.май; 25.август; 06.ноември;
Рим: 20.март; 05.юни; 09.октомври
Сиена: 15.май; 19.юни; 28.август; 25.септември;
Минимален престой: 1 седмица
Нива: А1- C2
 

За училището

Програмата "La dolce Vita" е предназначена за курсисти, които искат да опреснят или подобрят знанията си по италиански език, докато се наслаждават на удоволствията от ваканция в Италия- разходки, кулинарни събития, дегустации на вина, изложби, екскурзии и др. 

За участието си в програмата, може да изберете един от четирите прекрасни италиански града, всеки с богата история и културно наследство. Вечният Рим; домът на Ренесанса-Флоренция; икономическото сърце на Италия- Милано или романтична средновековна Сиена- всеки от тези градове, носи своето очарование и уникална атмосфера. Където и да изберете да изкарате своя курс, качественото обучение и забавленията са гарантирани!

Курсът е организиран в две части- първата е посветена на изучаване на езика с участие в курс по италиански, 4 учебни часа преди обяд, всеки делничен ден. Другата част от програмата е отделена за културни занимания, почивка и пътувания. Планираните дейности са увлекателни и разнообразни. "La dolce Vita" разкрива пред курсистите всички тайни на италианската култура, история, изкуство, традиции, храна, вина и не на последно място- език. След участието си в програмата, курсистите се чувстват като истински италианци!
В първия ден от курса, участниците попълват входящ тест за определяне на езиковото ниво. Според резултатите, те биват включени в подходяща учебна група.

езикова програма в Италия за възрастни, италиански езиков курс обучение в Италия, Италиански език в Италия за възрастни, настаняване в приемно семейство в Италия Рим Милано Сиена Флоренция
Екскурзии след учебните занимания


езикова ваканция италиански език за възрастни, настаняване приемно семейство Италия, програма свободно време и курс по език в Италия, езикови ваканции за възрастни в чужбина с организирана програма за свободното време
Уроци по кулинарно майсторство


езикова програма в италия 50+ с тур, италиански език в Италия, езиков курс за възрастни Италия, специална езикова програма в Италия, езиково обучение в италия възрастни
Ето как се прави паста!


езикова програма за възрастни в Италия, Курс по италиански за възрастни Италия с програма за свободното време, езикова ваканция Италия, езикови екскурзии в чужбина Италия, езикови ваканции в чужбина
Да опознаем Италия!


езикова програма в Италия, Курс за възрастни по италиански език в Италия, езиково обучение в чужбина с включена програма за свободното време, курсове по чужд език в чужбина за възрастни и свободно време организирано
Наздраве с чаша хубаво италианско вино!


Обратно към начало

Настаняване

При участие в програмата "La Dolce Vita", условията за настаняванe в различните градове варират, но се открояват следните опции:

1. Приемно семейство- настаняването в приемно семейство, носи на участниците в програмата възможност за допълнителен културен обмен и практика на говорните умения. Домовете на семействата са старателно подбрани, много от домакините са с дългогодишен опит в посрещането на гости от различни националности. Спалните са чисти и поддържани, курсистите могат да ползват и общите стаи в дома на семейството. Към нощувките, може да бъде включена закуска или домакините да приготвят за своите гости- закуска и вечеря.

2. Споделен апартамент- Апартаментите са разположени на кратки разстояния от училищата или до удобни автобусни спирки. В тях съжителстват няколко от участниците в програмата, най- често от различни националности. Ползват се обща всекидневна, кухня и санитарен възел. В апартаментите, курсистите имат възможност да приготвят храната си самостоятелно. Стаите са единични и двойни.

3. Частен апартамент- За тези, които желаят по- голяма независимост и повече лично пространство, подходящо е настаняване в частен апартамент. Жилищата са разположени в централната част на градовете, съвременно обзаведени са и предлагат всички необходими удобства. Има възможност за настаняване на един човек в студио или семейство, пътуващо заедно.

4. Хотел- съдействаме изцяло при намиране и резервация на хотел, ако това е вашето желание. Предлаганите хотели най- често са с категоризация от 3 или 4 звезди.

В различните градове, в които се провежда програмата "La dolce Vita", може да има специфични особености в отделните места за настаняване. При избор на съответния град, ще Ви предоставим допълнителна информация за избранaтa от Вас опция за настаняване.

Обратно към начало

Таксата включва

- входящ тест за определяне нивото на езика;
- езиков курс;
- учебни материали;
- помощ от преподаватели;
- безплатен интернет достъп в учебните бази;
- студентска карта;
- организрана програма свободно време, вкл. екскурзии, кулинарни събития, културни мероприятия и др.
- сертификат за участие в курса.

Обратно към начало

Цени

Регистрационна такса: 70 €
- Курс от една седмица- 20 учебни часа + организирана програма за свободно време- 450 €
- Курс от две седмици-   40 учебни часа + организирана програма за свободно време- 890 €

Настаняване:

Тип настаняване   1 седмица   2 седмици   доп.нощувка
Споделен апартамент- двойна стая         144 €   182-214,5 €       14-16,5 €
Споделен апартамент- единична стая         192 €   234-279,5 €       18-21,5 €
Приемно семейство-двойна стая+ закуска         156 €   208-240,5 €       16-18,5 €
Приемно семейство-еднинична стая+ закуска         204 €   260-305,5 €       20-23,5 €
Приемно семейство- двойна стая, полупансион         228 €   364-396,5 €       28-30,5 €
Приемно семейство- единична стая, полупансион          276 €   416-461,5 €       32-35,5 €

За настаняване в частен апартемент или хотел- цени при запитване.
Летищни трансфери- попитайте ни за цени!

Дати 2017:
Програмата "La dolce Vita" е с различни начални дати в отделните градове:

Флоренция: 03.април; 15.май; 11.септември; 09.октомври;
Милано: 06.март; 05.май; 25.август; 06.ноември;
Рим: 20.март; 05.юни; 09.октомври
Сиена: 15.май; 19.юни; 28.август; 25.септември;

Официалните празници в Италия са неучебни дни!


Повече снимки от програмата, може да разгледате тук

Обратно към начало

За повече информация изпратете запитване:

Съобщение
Код за сигурност
CAPTCHA ImageНова картинка