Курс по английски език, Оксфорд

Начало Английски език Курс по английски език, Оксфорд

ОКСФОРД

Възраст: 16+ | 18+ 
Настаняване: Приемно семейство | Общежитие | Студенстка къща
Обучение: 15, 20, 25, 30 учебни часа/седмица
Обучението се извършва в групи или индивидуално
Курсовете се провеждат целогодишно 
Начални дати за 2019г.: всеки понеделник 
Минимален престой: 2 седмици
Нива: от начинаещи до напреднали A2 - C1 /Elementery - Advanced/
 

За училището


Какво по- голямо предизвикателство от това да усъвършенстваме чуждия език на място, изпълнено с толкова много образователни институции и академичен дух, мултинационален микс от млади хора, кипящ живот и жажда за придобиване на нови знания. Оксфордският университет, е най- стария университет с преподаване на английски език в света! 
Създаден е през далечната 1249 година. Към настоящия момент е в топ 3 университети в света!

Градът е разположен в сърцето на Англия. Отличната инфраструктура позволява бърз достъп от Оксфорд до Лондон /за около 50 минути/, както и до останалите части на Англия. Оксфорд лежи на бреговете на река Темза. В града може да се насладите на богато разнообразие от световноизвестни музеи, галерии, библиотеки. Освен традиционните заведения в стар стил, може да откриете и много съвременни ресторанти, кафенета, барове. Особено тези, които са разпложени покрай реката, предлагат на посетителите наиситна изключително красиви гледки и почти разкриват пълния чар на града.

Учебният център, в който се провеждат курсовете по английски език в Оксфорд, Англия, спечели първо място в престижно състезние за Езикови институции за преподаване на английски на чужденци през 2012г. 
Центъра разполага с 17 просторни и светли класни стаи, оборудвани с най-съвременна техника за изучаване на чужд език- интерактивни дъски, аудио и визуална техника, iPad-и за ползване от участниците в курса и др. През натоварения летен сезон институцията ползва 4 допълнителни класни стаи, които се намират на 10 минути пеша от основната сграда на училището.
В сградата на училището на разполжение на курсистите има библиотека, която може да се ползва свободно. Базата предлага и компютърна стая, оборудвана с 20 модерни компютъра с бърза интернет връзка. Всеки, който е взел своя лаптоп със себе си, може да ползва и безплатен Wi-fi. 
Училището се намира в самия център на Оксфорд, в историческия район Сейнт Джилс, на по- малко от 100 метра от световноизвестния музей Ашмолиън и директно срещу Оксфордския университет. Популярната пешеходна зона с много кафенета и магазини се намира на 50 метра от входната врата на училището. 
Мултинационалният микс е изкючително богат- през 2012 година на английски език са били обучавани курсисти от над 60 различни националности!

Курс по английски език Англия, Оксфорд, езикова ваканция, езиково обучение по английски, Англия, английски език в Англия
Оксфорд, Англия. Това определено е мястото за езиков курс по английски


Езикова ваканция в Англия, Оксфорд, курс по английски език, езиково обучение по английски в Англия, езиков курс в Англия
Китни малки улички из центъра на Оксфорд


обучение по английски език в Англия, курсове по английски в Англия, езиково обучение в чужбина,  
Рецепция


езикова ваканция в Англия, курс по английски език в чужбина, Англия, езиково обучение в Англия, летни езикови ваканции за възрастни 
Част от библиотеката, разположена в сградата на училището


езиков лагер, английски език, Англия, курс по английски, езиково обучение за възрастни по английски Оксфорд, Англия
Да пием по кафенце в междучасието 


езикова ваканция в Англия, Оксфорд, курс по английски език в Англия, езиково обучение в Англия 
Всички наши служители са усмихнати :)


езикова ваканция в Англия, курс по английски език в Оксфорд, езиково обучение в чужбина, английски език 
Малка част от Темза


курс английски Англия, курс английски език Англия, езикова ваканция Англия 
Като една малка Венеция :)


Обратно към начало

Настаняване

Всеки желаещ да се ключи в курс по английски език в Оксфорд,  може сам да избере дали да остане в приемно семейство, общежитие или студенстка къща. 
Избора за настаняване е изключително богат- някои от предлаганите опции са в по-обикновена обстановка, други предлагат лукс и допълнителни удобства. Повечето стаи са единични.
Част от предложенията за настаняване не включват храна, други включват само закуска и/или обяд и/или вечеря.

Настаняването в приемно семейство е ценно и интересно преживяване за всеки участник в курс, по време на престоя му в Англия. Тук има възможност да се усети домашния уют, бит и култура на местните хора, да се опознаят техните нрави, обичаи и ежедневие. Всички приемни домове са в близост до удобна автобусна спирка. Разстоянието до училището е около 20- 30мин с автобус. Стаите в приемните домове най-често са единични, но има опция и за настаняване в двойна стая, в случай че пътувате двама души заедно.Обзавеждането е семпло, стаите са чисти и се поддържат от семейството. Към нощувките може да има включени закуска и вечеря, само закуска или самостоятелен кетъринг (участниците в програмата сами приготвят храната си в кухнята на семейството). Има възможност за пране в приемните семейства. Използват се обща баня и тоалетна.

Учебната база в Оксфорд разполага и със собствено целогодишно отворено общежитие. Сградата е разположена на 15-20 минути път с автобус от училището. Стаите са единични, със собствена баня и тоалетна. Има безплатен безжичен интернет във всяка стая. Всеки сам може да приготви храната си в модерно обзаведените кухни в общежитието.

Настаняването може да бъде и в общежитие тип студентска къща, състояща се от сравнително малък брой стаи със собствени баня и тоалетна и общи кухни за приготвяне на храна. Предложенията ни за настаняване в студентска къша са :
- 66 Botley road е целогодишна студентска къща, разположена само на 15 минути пешеходно разстояние от училището. Включва модерно обзаведени единични стаи. Има осигурен безплатен интернет достъп. Къщата предлага обща кухня за приготвяне на храна, перално помещение.
- Summer Residence The Mews - всички помещение са с модерен интериорен дизайн и удобно обзавеждане. Студентската къща е с възможност за настаняване само през месеците юли и август. Намира се на около 3 км от училището или около 25 мин. път с градски транспорт. Стаите са единични, със собствен санитарен възел. Има осигурен безплатен достъп до интернет. Освен това учениците разполагат с обща стая за свободното време, модерно оборудвана кухня, перално помещение. Настаняването тук е между 15:00 и 22:00 часа.

*За курсисти, които желаят настаняване с Студентска къща, минимума престой е 4 седмици. 
*За всички, които желаят да заплатят по- ниска цена за настаняване и да споделят стая с друг курсист- това е възможно, само ако двамата пътуват и резервират езиковия си курс заедно. Тъй като училището има такса за намиране на квартира, то в случай на двама учащи, които ще бъдат настанени в обща стая, се заплаща само една такава такса.
*Настаняването става в уикенда преди началото на курса /между 8:00ч и 22:00ч/, съответно стаите се освобождават уикенда, след края на курса. При пристигане и заминаване извън посочените дни и часове може да се наложи заплащане на допълнителна такса.
*При настаняване се заплаща депозит от 150£, който е възстановим в края на престоя, в случай че всичко по стаята е наред. Ако бъдат нанесени щети по стаята те се покриват от този депозит.

езикова ваканция английки език Англия, курс по английски език, езиково обучение в чужбина
Единична стая за настаняване


Езикова ваканция в Англия, английски език Англия, курс по английски в чужбина 

Студентска къща


Обратно към начало

Свободно време и безопастност

Пълноценното прекарване на свободното време в Оксфорд е важен аспект, на който също се обръща особено внимание. Това е момента, в който в неформална обстановка се правят множество трайни приятелства с хора от цял свят, разширява се кръгозора. Това е и момента, в който може да се добие представа за града, неговата атмосфера, забележителности, посетители.

Целта на организиране на различни занимания на курсистите в свободното им време, е именно да се стимулира общуването помежду им. Всяка седмица се изготвя и представя Седмична програма за свободното време, в която всеки може да се включи по желание. Предлагат се различни културни, спортни и забавни занимания, включително посещения на кино, сгради на университети, театър; организират се разходки, разнообразни игри и състезания, дори посещения на култови заведения. През уикендите, когато няма учебни занятия, има възможност за всеки, който желае, да пътува извън Оксфорд. Организират се посещения до различни точки на Англия, както и до съседни страни.

езиков курс Англия, английски език в чужбина, курс по английски в Англия, лятна езикова ваканция в англия
Малки улички из центъра на Оксфорд


Езикова ваканция в Англия, обучение по английски в Англия, езиков курс в чужбина,
С лодка по Темза


английски език англия, езиково обучение в Англия, езикова ваканция
"Обединени в многообразието"


езикова ваканция в Англия, летен езиков лагер, английски език, курс по англисйки език
Удобна алтернатива за придвижване из града


Обратно към начало

Цени

- Регистрационна такса /заплаща се еднократно/: 50£
- Такса за намиране на квартира: 45£
/за лица между 16-17 години таксата е 75£/
*При двама души, пътуващи заедно и споделящи една стая се заплаща една такса. 

Цени на езикови курсове 2018г.:

I. Сутрешни занятия, стандартен англисйки език 15 уч.часа или стандартен английски език 15 учебни часа + 5 учебни часа слушане и говорене:

Уч.часове/седмица

Цена общо зa 2 седмици 3 седмици 4 седмици 5 седмици 6 седмици
15 460£ 690£ 920£  1150£  1380£
20 560£  840£  1120£  1400 £

 1680£


II. Интензивни курсове, сутрин стандартен англисйки език 15 уч.часа + 5 учебни часа слушане и говорене; след обяд съответно по 5 или 10 учебни часа стандартен английски: 

Уч.часове/седмица Цена общо за 2 седмици 3 седмици 4 седмици 5 седмици 6 седмици 
25  640£  960£  1280 £  1600 £  1920 £
30 720£ 1080£ 1440 £ 1800 £ 2160 £

III. Следобеден стандартен курс по английски- курсовете се провеждат следобед, може да  включват граматика, писанеслушане и говорене, бизнес английски, подготовка за изпити и т.н. Курсовете от 15 учебни часа се провеждат целогодишно,стартират всеки понеделник.

Уч. часове/седмица Цена общо за 2 седмици 3 седмици  4 седмици  5 седмици 6 седмици 
                             15

                    340£

            510£             680£             850£             1020£

IV. Стандартен английски + Бизнес английски /Тук се изисква минимално входящо ниво В1/:

Уч.часове/седмица Цена за общо 2 седмици 3 седмици 4 седмици 5 седмици 6 седмици
 25 640£ 960£ 1280 £ 1600 £ 1920 £
 30 720£ 1080£ 1440 £ 1800 £ 2160 £

V. Курсове за IELTS, TOEFL, Cambridge - попитайте ни за цените!
VI. Индивидуални уроци - 75£ на 1 астрономически час.
VII. Опция за английски език + опция за стаж, попитайте ни за цени и условия!

*В обявените цени на езикови курсове са включени:
- Съответния езиков курс;
- Учебници и учебни материали; 
- Входящ тест; 
- On-line акаунт, от където могат да се ползват безплатно учебни материали;
- Ползване на библиотека и помощ от преподавателите; 
- В края на курса всеки получава свой Доклад за индивидуален напредък;
- Издаване на сертификат /за всички, които са покрили минимум 85% от учебния материал за съответно ниво/; 
- Безплатен интернет и Wi-fi в сградата на училището.

Националните празници в Англия не са учебни дни!

!!! При всякакви промени на вече резервиран курс- начална дата, интензивност на курса или други, се дължи административна такса от 25£ 

Цени за настаняване 2019г. :

I. Приемно семейство / цена за седмица :

Единична стая, закуска и вечеря 195£
Единична стая, само закуска         170£
Споделена стая, закуска и вечеря   175£
Споделена стая, само закуска  160£
Единична стая- без вхл. храна  165£

* Споделена стая може да се запази, само ако двама души пътуват заедно и споделят една стая!

II. Общежитие:
Единична стая, без включена храна:
общежитие Slade park -  240£/седмица (целогодишно настаняване, на около 3 км.  от училището, 25мин. с градски транспорт);
* Опцията за настаняване в Общежитие през летните месеци е възможна само за лица над 18 години. 

III. Студентска къща: 

Студентска къща 66 Botley road - единична стая, без включена храна- 245£ /седмица -целогодишно настаняване, на 20 минути пешеходно разстояние от училището
Студентска къща 101 Botley road - eдинична стая, без включена храна: 215£/седмица - целогодишно настаняване, на 20 минути пешеходно разстояние от училището
*Курсисти, които поради някаква причина желаят да резервират допълнителна стая- заплащат такса от 45£ за услугата намиране на стая.* Опцията за настаняване в Студенстска къща е възможна само за лица над 18 години.

Цени летищни трансфери: 
-  Лондон Хийтроу: 145£
-  Лондон Гетуик: 170£
-  Лондон Станстед: 185£
-  Лондон Лутън: 185£
-  Лондон Сити: 170£ 
-  Лондон Сейнт Парнас: 170£

*Цената е валидна за трансфер в една посока,в случай че пътува втори студент се заплаща допълнително само 20£

Обратно към началоЗа повече информация изпратете запитване:

Съобщение
Код за сигурност
CAPTCHA ImageНова картинка