Курс по италиански език за възрастни в Милано, Италия

Начало Италиански език Курс по италиански език за възрастни в Милано, Италия

Възраст: 16 +
Настаняване: приемно семейство, споделен апартамент, частен апартамент, хотел
Обучение: 20, 25, 30 учебни часа седмично. 1 учебен час = 45 мин
Обучението се провежда в групи и/или индивидуално
Начални дати през 2018г.: всеки понеделник, специални дати за напълно начинаещи
Минимален престой: 1 седмица
Нива: А1 - С1
 

За училището

Милано е втория по големина и най- добре икономически развит, град в Италия. Тук могат да бъдат срещнати хора от всички краища на света. В Милано се преплитат история и настояще. В града могат да се видят забележителни произведения на изкуството и архитектурата- Миланската катедрала, Тайната вечеря на Леонардо да Винчи, галерия Брера, Кралският дворец, прочутата опера "Ла скала" и др. Съвременната страна на града предлага бляскави заведения, магазини, клубове и световни събития, като "Седмицата на модата" и изложението Salone del Mobile.

Ако все още не сте били в Милано, значи е време да го направите! За вас би било незабравимо преживяване да разгледате красивите сгради, музеи, галерии, да се запознаете с местните жители, да опитате вкусна храна и да се докоснете до съвременните модни тенденции.

В града се провежда програма за обучение по италиански език с опции за настаняване, както и планирани дейности за свободното време. Програмата е подходяща, както за напълно начинаещи, така и за напреднали в езика. През свободното време, служители на учебната институция осигуряват разнообразни развлечения, с помощта на които всеки участник в курса опознава максимално италианската култура и развива своите говорни умения.

Учебните занятия се провеждат в университетска сграда в района Navigli- известно място за срещи и център на нощния живот в Милано с многобройни кафенета, барове, бутици, галерии за модерно изкуство и др. От учебната сграда се достига лесно до центъра на града с метро или градски транспорт. 
Атмосферата в училището е приятелска и непринудена, а класните стаи предлагат отлични условия за учебен процес. Курсистите могат да прекарат свободното време между часовете в училищния парк или в кафенето. В сградата има и ресторант, където се предлага вкусна храна на достъпни цени; осигурен е и безплатен интернет достъп и Wifi.

Преподавателите използват съвременни методи на обучение, целящи развитието на четирите основни езикови умения- четене, писане, слушане и говорене. През първия ден от курса (понеделник), се провежда изпит за проверка на знанията на всеки курсист. След това участниците се разпределят в съответните групи. 

езикова ваканция в Италия, курс по италиански език в Италия, настаняване в приемно семейство включена храна Италия, курс по италиански за възрастни Италия, обучение по италиански език в чужбина, приемно семейство Италия
Учебната база в Милано


езикова ваканция в Италия, Милано, езиково обучение Италия, италианско езиково училище, италиански език в Италия, ниски цени, настаняване приемно семейство
По време на курса всеки получава индивидуално внимание


училища по италиански език в Италия, курс по италиански език в Италия, курсове за деца и възрастни Италия Милано, езиков лагер в Италия, италиански език в Италия
Училищната рецепция


езикова ваканция Италия, обучение по италиански за възрастни Италия, настаняване в приемно семейство Италия, viva Italia курс по италиански език
Интернет достъп по всяко време, за всички


Обратно към начало

Настаняване

По време на престоя си в Милано, участниците в курса могат да бъдат настанени в приемно семейство, споделен апартамент, частен апартамент, хотел. Служители на учебната институция проучват старателно всяка една опция за настаняване.

1. Настаняване в приемно семейство:
Настаняването в приемно семейство позволява на участниците в програмата да усетят типичната атмосфера на италианския живот и да опознаят отблизо културата и нравите на италианците. Домакините са приветливи и гостоприемни, с опит в посрещането на курсисти от различни националности. Стаите са чисти и поддържани, с едно или две легла. Към нощувките са включени закуски, по желание приемното семейство може да осигури хранене на база полупансион- закуска и вечеря в италиански стил.

2. Настраняване в споделен апартамент:
В споделените апартаменти курсистите могат да съжителстват с италианци, с курсисти от други националности или със собствениците на апартамента. Жилищата са напълно обзаведени, кухните- съвременно оборудвани. Курсистите имат възможност да приготвят храната си сами.

3. Настаняване в частен апартамент
Този вариант предлага повече независимост и лично пространство за участниците в курса. Служителите на учебната институция избират най- добрите опции за всеки желаещ този тип настаняване, в зависимост от предпочитанията и бюджета.

4. Настаняване в хотел
В случай, че участниците в курса по италиански език желаят по- специални условия на настаянване, персоналът в училището съдейства за намиране и резервиране на стая в подходящ хотел. Подбрани са няколко добри хотела, разположени близо до учебната база или в центъра на града. Хотелите са с категоризация 3 или 4 звезди.

Общи условия за настаняването: 
Прието е настаняване да става след 14:00 часа в неделя (деня преди началото на курса), а заминаването да бъде преди 10:00 часа в събота, деня след края на курса.
Изисква се курсистите да ни уведомят за времето, по което ще пристигнат. В случай на пристигане или заминаване извън посочените по- горе часове, молим да ни уведомите предварително!
Настаняването се заплаща на място, в брой, до 3 дни след пристигане.
При настаняване в споделен апартамент, се заплаща депозит в размер на 100 €, който се възстановява при освобождаване на апартамента и при липса на щети.

курс по италиански в Милано, настаняване в приемно семейство в Италия, програма свободно време, езикови ваканции Италия, обучение език Италия, настаняване семейство
Дом на приемно семейство в Милано 


италиански език в Италия, курсове по италиански език за студенти в Италия, настаняване в приемно семейство в Италия Милано, езикова ваканция Италия
В кухнята на споделен апартамент


италиянски език в Италия, курс по италиански език в Италия, езикови екскурзии в Италия, курс по италиански език Милано, настаняване в приемно семейство Милано, програма свободно време
Съквартирантки в стаята си


езикови екскурзии в Италия, обучение по италиански език в Милано за възрастни, курсове по италиански в Италия, настаняване приемно семейство Милано Италия
Гледка от балкона 


Обратно към начало

Свободно време и безопастност

Милано предлага неограничени възможности за забавления. Времето след учебните занятия се оползотворява максимално- курсистите се включват в разнообразни културни и спортни мероприятия, комуникира се активно на италиански език.

Още през първия учебен ден, участниците в курса получават подробна информация относно програмата за свободното време, организирана от културния отдел на училището. Ежемесечно се изготвя календар, съдържащ описание на предстоящите събития в Милано- концерти, театрални представления, изложби, кино прожекции и др. През уикендите, участниците в програмата се сдобиват със специални брошури, които им помагат да организират свободното си време. Има възможност и за организиране и участие, в различни спортни дейности.
Някои от организираните дейности в Милано са следните:
- целодневна екскурзия до езерата Como, Maggiore, Iseo или до езерото Garda.
- полудневна екскурзия до Монца, Бреша и др. 
- посещение на футболен мач на Интер или Милано на стадион Сан Сиро.
- Екскурзия на тема "История на изкуството" и визити на най- важните места, където се представят творбите на Леонардо да Винчи.
- Вечер в Navigli- коктейл в едно от най- известните заведения в града;- спортни занимания (футбол, волейбол, баскетбол и др.)
Допълнително се заплащат входни такси, билети и др. разходи. 

летен езиков лагер Италия, курс по италиански Милано, Италия, езикова ваканция Италия, обучение по италиански език в Италия
"Седмица на модата" в учебната база.


италиански език в италия, езиково обучение за възрастни в Италия, езикови екскурзии в чужбина, Италиански език в Италия обучение
Организирана разходка до замъка Сфорца


летни езикови ваканции Италия, Курс по италиански в Милано, настаняване в приемно семейство, организирано свободно време Италия, езиково обучение за възрастни в Италия, езиков курс в Италия
Посещение на Дуомо Ди Милано


Обратно към начало

Таксата включва

- входящ тест за определяне нивото на знания по италиански;
- езиков курс;
- учебни материали;
- изпит в края на курса;
- помощ от преподаватели;
- безплатен WiFi и Интернет достъп;
- социални дейности (възможно е доплащане при някои от дейностите)
- студентска карта;
- сертификат за участие в курса;

Обратно към начало

Цени

Регистрационна такса: 70  €

 Интензивен курс 20 учебни часа седмично:

 1 седмица   2 седмици   3 седмици   4 седмици   5 седмици
        210 €         380 €         540 €         720 €        800 €

Супер интензивен курс 30 учебни часа седмично:

 1 седмица   2 седмици   3 седмици   4 седмици 
        340 €         600 €         870 €       1140 €

Супер интензивен комбиниран курс 20 учебни часа + 5 индивидуални урока седмично:

 1 седмици   2 седмици   3 седмици   4 седмици 
        410 €         780 €       1140 €       1500 €

Супер интензивен комбиниран курс 20 учебни часа + 10 индивидуални урока седмично:

 1 седмица  2 седмица   3 седмици   4 седмици 
         610 €       1180 €       1740 €       2300 €

Индивидуален курс от 15 учебни часа седмично- 675 €/седмица; допълнителен урок- 45 €

Подготовка за университет- 4 седмици, общо 120 учебни часа- 1385 €

Специални оферти | Бизнес италиански език:

Курс "Италия днес" -Участниците в този курс, освен нови езикови познания, научават и много интересни факти за Италия. Обучението включва курс по италиански език от 20 учебни часа седмично + 5 учебни часа по италианско изкуство, история, фолклор, икономическо, социално и политическо развитие на Италия. Общо за 2 седмици: 780 €

Програма " Седмица на модата, Милано"-  По време на курса, се изучават основни термини от света на модата, дизайнерски имена, тенденции, посещават се модни изложения и др. 20 учебни часа седмично, общо за двете седмици: 1075 €

Програма " История на изкуството в Италия"- Курсистите се запознават с най- важните художествени стилове и световно значими творби на художници като Ботичели, Леонардо, Рафаело, Микеланджело, както и съпровождащите ги исторически и социални събития. Организират се ексурзии до места, където се намират популярни произведения на изкуството. Програмата се състои от 6 учебни часа седмично, цена- 165€. Може да бъде изпълнена в допълнение с вашия курс по итаиански език.

Курс "Late art"-  Програмата е предназначена за любителите на кафе, аматьори или професионалисти, собственици на бар, заведение или магазин. Провежда се теоретично и практическо обучение, представят се техники за правилното приготвяне на еспресо, капучино и др. кафе напитки, отделя се специално внимание на декорацията. Програмата се състои от общо 140 уч. часа за 8 седмици. Цена за 8 седмици-  2125 €. Програмата може да бъде записана, заедно с вашия курс по италиански език от минимум 8 седмици.

Академична година в Милано- Програмата включва 650 учебни часа по италиански език, култура и подготовка за изпит. Престоят е общо 32 седмици. За участниците в тази програма се предлага настаняване на специални цени. Попитайте ни за допълнително информация

Кулинарно изкуство за начинаещи- Програмата е подходяща за напреднали и за начинаещи в кухнята. Заниманията са изключително интересни, като в началото на всеки урок преподавателят обявява менюто за деня и разпределя работата между участниците. По време на приготвянето на ястията преподавателят дава разяснения, идеи и съвети. След това курсистите подреждат масата и се хранят заедно. Курсът се състои в една среща седмично с продължителност 3 астр. часа. цена- 105 €. Обучението по кулинарно изкуство, може да бъде записано в допълнение към вашия курс по италиански език.

* Попитайте ни за още курсове в Милано!

Настаняване, цени:

 Тип настаняване   1 седмица   2 седмици   доп.нощувка
Спод.апартамент- двойна стая       150€   195-234€       15-18€
Спод.апартамент- единична стая         204€    286-325€       22-25€
Приемно семейство- двойна стая + закуска         174€    247-286€       19-22€
Приемно семейство- еднична стая+ закуска         228€    338-377€       26-29€
Приемно семейство, двойна стая, полупансион          258€    429-468 €       33-36€
Приемно семейство, единична стая, полупансион          312€    520-559€       40-43€ 

Настаняване в хотел и частен апартамент- цени при запитване

* Прието е настаняването да става в неделя, деня преди началото на курса, между 14:00 и 22:00 часа. При пристигане след 22:00 часа се заплаща такса в размер на 25 €.
Стаите се освобождават в събота, деня след края на курса, до 10:00 часа.
* Двойна стая може да бъде резервирана само от двама участници в курс, пътуващи заедно или от курсист, придружаван от свой приятел.
* При настаняване в приемно семейство и споделен апартамент не се предлагат хавлиени кърпи.

Трансфери, цени на човек, за една посока:
От Милано, летище "Malpensa" (MXP)- 130 €
От Милано, летище " Linate" (LIN)- 70 €
От Милано, летище " Orio al Serio" (BGY)- 140 €
Допълнителна такса (закъснение на час) - 25 €

Дати /2018г./:
Курсовете по италиански език в Милано се провеждат целогодишно, с начални дати всеки понеделник.

За начинаещи има предвидени специални начални дати: 05 и 19.февруари, 05 и 19.март; 03,16 и 30.април; 07,21.май; 04 и 18.юни; 02,16 и 30.юли; 06 и 20.август; 03 и 18.септември; 01 и 15 октомври; 12 и 26.ноември; 03 и 10 декември.

Не се провеждат учебни занятия на датите на официални празници в Италия. 


Повече снимки от Милано и курса по италиански език там, може да видите тук

Обратно към начало

За повече информация изпратете запитване:

Съобщение
Код за сигурност
CAPTCHA ImageНова картинка