Курс по италиански език за възрастни Сиена, Италия

Начало Италиански език Курс по италиански език за възрастни Сиена, Италия

Възраст: 16 +
Настаняване: приемно семейство, споделен апартамент, частен апартамент, ферма в провинцията, хотел
Обучение:  20, 25, 30 учебни часа  седмично. 1 учебен час = 45 минути
Обучението се извършва в групи или индивидуално, максимум 10 души в клас
Начални дати: всеки понеделник, специални дати за групите с напълно начинаещи
Минимален престой: 1 седмица
Нива: А1- С1 (от начинаещи до напреднали)
 

За училището

Сиена е вълшебно място, което от векове привлича пътешественици от цял свят. Разположен в сърцето на Тоскана, градът се слави с радващи окото пейзажи, красива архитектура и пищна природа. Сиена е един от най- интересните и добре запазени средновековни градове в Италия. Стария център на града впечатлява всеки със своето историческо и художествено богатство. Мястото е запазило своя средновековен дух, и това, в комбинация със средиземноморската атмосфера, му придава неповторим романтичен облик. Жителите на Сиена са сърдечни и приветливи хора, горди със своя град и регион. Два пъти годишно (02 юли и 16 август), в Сиена се чества празникa на града "Palio" с организиране на коннни съзтезания.

Ако желаете да учите италиански език в автентична обстановка и романтична средновековна амосфера- чувствайте се добре дощли в Сиена! В уникалния италиански град, освен обучение, ще се сдобиете и с полезен опит, както и с много приятни изживявания. Учебната база, в която се провеждат курсовете по италиански език, се помещава в историческа сграда, разположена в средновековния център на Сиена. Мястото е оживено, динамично, близо до известни забележителности, музеи, заведения и др. Училището носи приятна и топла атмосфера, в която участниците в курса се чувстват като у дома си. Базата разполага с обширни класни стаи и голяма слънчева тераса. Училищният персонал е на разположение за всякакви въпроси и информация относно учебния процес и прекарване на свободното време в Сиена. Осигурен е безплатен достъп до интернет, има обща стая за почивка с автомати за кафе и студени напитки. 

Базата предлага и лекарска и зъболекарска помощ, в случай на необходимост. Курсистите са застраховани за всяко нараняване, което получат в училището, по време на организираните училищни дейности, както и на път за училище.
Учебните курсове стартират с входящ тест за определяне нивото на владеене на езика. След това всеки курсист се включва в клас, съответстващ на нивото му на италиански език. Преподавателите са опитни, квалифицирани специалисти, които отделят индивидуално внимание на всеки! В Сиена се провеждат стандартни и интензивни курсове по италиански, както и курсове с обучение в допълнителни аспекти- италианска култура, история, кулинария и др.

курс по италиански език в Сиена Италия, обучение за възрастни по италиански език в Италия, езикова ваканция в Италия
Красивата околност на Сиена


Езиков курс по италиански в Сиена Италия, Италиански език в Тоскана, учебни занятия в Италия италиански език, програма обучение по италиански език в Италия, езикова ваканция в чужбина с италиански език за възрастни, дегустации на вина Тоскана
Романтична средновековна уличка в града


Езикова ваканция в Италия, обучение по италиански език в Сиена, италиански език в Италия, курсове по италиански в чужбина, настаняване в приемно семейство в Италия
Италианското езиково училище "Scuaola Leonardo" в Сиена


Курс по италиански език в Италия, езикова ваканция в Сиена, обучение по италиански език в ужбина, езикова програма за възрастни в Италия, специални куросове готварство, енология, всички нива, бизнес итлиански език
Информация за учебната дейност и извънкласните занимания


Обратно към начало

Настаняване


Участниците в курса по италиански език в Сиeна, могат да избират измежду няколко опции за настаняване.

1. Приемни семейства. Подбрани в близост до училището и центъра на града, домовете на приемните семейства предлагат на всеки удобство, комфорт и уют. Домакините са социални, приятелски настроени, готови да посрещнат и накарат всеки курсист да се отпусне. В тази обстановка се получава най- близък контакт с италианската култура и бит. Честото практикуване на езика, през свободното време допринася за развитието на говорните умения на курсистите. По отношение на храната, участниците в програмата могат да изберат да включат само закуска или домакините да приговят закуска и вечеря.

2. Споделен апартамент. Настаняването тук, създава възможности за нови контакти и приятелства със съквартиранти от различни националности. През свободното време разговорите на италиански език между курсистите продължават и в непринудената домашна обстановка. Апартаментите са удобни и приветливи, намират се в близост до учебната база. Предлагат се двойни и единични стаи, като максималния капацитет на жилищата е 4-5 курсиста. Настаняването в единични стаи е за тези, които желаят повече лично пространство и независимост, а двойни стаи се предлагат предимно на курсистите, които искат да се настанят със свои близки или приятели.

3. Частен апартамент.  За участниците в курса се предлага настаняване в комфортни частни апартаменти, обзаведени с вкус и оборудвани с всички удобства. Апартаментите се намират в идеалния център на града, на кратко разстояние от училището.
Броят на предлаганите частни апартаменти в Сиена е ограничен, особено през летния сезон, затова е нужна по- ранна резервация за този тип настаняване. Цените на апартаментите варират в зависимост от сезона, продължителността на престоя и условията в жилището. В повечето случаи се изисква депозит при пристигане, разходите за ток и вода често не са включени в цената.

4. Ферма в провинцията. За любителите на природата и спокойствието, интересно решение би било престой във ферма, в околностите на Сиена. Далеч от суетата и шума на градския живот, курсистите тук прекарват свободното си време в релакс и разходки сред красивата природа на Тоскана. Стаите за настаняване разполагат с всички удобства, като собствена баня и интернет връзка.  Домакините често са производители на разнообразна домашна продукция и гостите им имат възможност да опитат традиционни ястия и напитки от региона на Тоскана. Този тип настаняване е препоръчителен за онези участници в курса, които разполагат със собствен автомобил (или вземат rent-a-car). Селата и местностите около Сиена не са свързани с центъра на града чрез градски транспорт. Цените за настаняване са различни, взависимост от сезона, предлаганите услуги, продължителността на престоя.

5.Хотел. За любителите на по- луксозни условия, предлагаме и настаняване в хотел в Сиена. Съдействаме изцяло за осигуряване на подходящ хотел. При престой в града по време на летния сезон, особено когато се отбелязва празника на града "Palio", за резервация на хотел, е препоръчително да се свържете с нас от по- рано.

Обща информация за настаняването:
*Настаняването става в неделя следобяд, преди началото на курса, а отпътуването- в събота сутрин, след края на курса.
*Допълнителна нощувка е възможна при предварително запитване.
*Желателно е да ни информирате, поне седмица предварително, за часа на пристигането си;
*Осигурено е спално бельо, което се сменя веднъж на 2 седмици. Необходимо е курсистите да си носят кърпи за баня.
*Настаняването в италианско семейство или в споделен апартамент с други курсисти, изисква гъвкавост и адаптивност към навиците и начина на живот на местните или на хората, с които ще съжителствате, а те могат да бъдат от всички краища на света! 
*Не се допускат гости на курсистите в местата на настаняване, освен при разрешение от собственика на жилището.

Обратно към начало

Свободно време и безопастност

Богатството на Сиена и околността предоставя на участиците в курса разнообразни възможности за прекарване на свободното време. 
Всяка седмица, учебната институция предлага интересна програма с дейности и занимания- организирани обиколки в града, екскурзии, дегустации, излети и семинари на италиански език, свързани с историята и културата на страната. Участието на курсистите в тези дейности, спомага те да задълбочат своите познания по италиански език и култура по забавен и увлекателен начин. Някои от редовно организираните дейности са:

Разходки и организирани обиколки в Сиена:
- посещение на Palazzo Publico: сградата на кметството-  една от най- запазените и елегантни в Италия;
- посещение на Дуомо (Катедралата в Сиена);
- посещение на музея Santa Maria della Scala, една от първите болници в Европа;
- семинар на тема " Водните ресурси на Сиена" с обиколка до древните акведукти на града;
- посещение на църквата Сан Дименико и Сан Франческо;

Дегустации на храни и вина:
- вечеря в типичен Тоскански ресторант;
- опитване на т.нар. "зелено злато"- зехтин extra vergin;
- семинар на тема "Кухнята в Сиена", кулинарно пътуване назад във времето;
- дегустация на вина, представяне на някои от най- добрите вина в Тоскана от експерт сомелиер;
- опитване на сирена, произведени от малки семейни ферми;

Лингвистика и кино:
- Италианско кино- организирано гледане на класически и модерни италиански филми;
- дикция, глас и фонетика- полезни и забавни дейности, провеждани от актьори;
- семинар на тема "Произход на италианския език"- Данте и "Божествена комедия"
- песни на италиански диалект;

Екскурзии: до очарователните средновековни градове Сан Джиминяно и Монтериджони, ренесансовите градове Пиенца и Перуджа, винопроизводствени области, като Монталчино и др.
Училището осигурява дневен календар с културни дейности. По този начин участниците в курса са винаги добре осведомени за предстоящите концерти, изложби, прожекции в киното и др.
Някои от дейностите са безплатни, други изискват допълнително заплащане. При представяне на получената в първия ден студентска карта, курсистите ползват отстъпки в ресторанти, музеи, интернет кафета, спортни дейности и др.

Италиански езиков курс в Сиена Италия, бизнес италиански в Италия, езикови екскурзии в Италия, настаняване в приемно семейство в Италия, бизнес италиански език и програма свободно време ниски цени
Парти за курсисти и преподаватели


Бизнес италиански езиков курс в Италия, езикова ваканция ниски цени, Италия свободно време, бизнес италиански език, езиков курс за възрастни Сиена, настаняване в приемно семейство Италия
Разходка сред красивата природа на Тоскана


езиков курс по италиански в Италия Сиена, езикови ваканции в чужбина, бизнес италиански език в Италия, настаняване в приемно семейство в Италия
Време за обиколка на Сиена


Обратно към начало

Таксата включва

- входящ тест за определяне нивото на знания по италиански;
- езиков курс;
- учебни материали;
- изпит в края на курса;
- помощ от преподаватели;
- безплатен интернет достъп;
- социални дейности;
- студентска карта за отстъпки в заведения, музеи, концерти и др.
- сертификат за участие в курса;

Обратно към начало

Цени

- Регистрационна такса: 70  € 

Интензивен курс 20 учебни часа седмично:

1 седмица   2 седмици   3 седмици   4 седмици   5 седмици 
       210 €         380 €         540 €         720 €         800 €

Супер интензивен комбиниран курс 20 учебни часа + 5 индивидуални урока седмично:

 1 седмица   2 седмици   3 седмици   4 седмици 
        410 €         780 €        1140 €       1500 €

Супер интензивен комбиниран курс 20 учебни часа + 10 индивидуални урока седмично: 

 1 седмица   2 седмици   3 седмици   4 седмици 
        610 €       1180 €       1740 €       2300 €

Индивидуален курс- 15 учебни часа /седмица - 675 €/ сед,. ; допълнителен урок- 45 €

Допълнителни курсове | Бизнес италиански:

Курс " Италия днес"- Двуседмичен курс (+ допълнително седмици по желание), включващ обучение по италиански език от 20 учебни часа седмиччно + 5 учебни часа седмично, свързани с изучаване на култура, история, фолклор, съвременно икономическо, политическо и социално положение на Италия.
2 седмици- 780  €;  допълнителна седмица- 360 €

Курс " Siena con Gusto"- Езиков курс от 20 учебни часа седмично + следобедни готварски уроци от майстор готвач в традиционен ресторант в Сиена, консумация на готови ястия, дегустация на популярни сортове вина, начело с екперт сомелиер.
Цена за 1 седмица- 480 €;   СПЕЦИАЛНА ЦЕНА  за 5 участника: 408 €/на човек/на седмица

Кулинарно изкуство за начинаещи- Заниманията са изключително интересни, като в началото на всеки урок, преподавателят обявява менюто за деня и разпределя работата между участниците. По време на приготвянето на ястията преподавателят дава разяснения, идеи и съвети. След това курсистите подреждат масата и се хранят заедно. Курсът се състои в една среща седмично с продължителност от 3 астрономически часа.цена- 105 €
Кулинарният курс може да бъде записан в комбинация с курс по италиански език. 

Курс "История на изкуството"- Курсът представя развитието на изкуството в Италия, чрез изучаване на теория и организирани екскурзии. Прави се въведение в най-важните художествени стилове. Курсистите се запознават със значими творби на художници като Ботичели, Леонардо, Рафаело, Микеланджело, както и историческите и социални събития около тях. 6 учебни часа седмично- 120 €. Курсът по История на изкуството, може да бъде записан в комбинация с курс по италиански език.  

Курс "Италиански вина"- За любителите на виното се предлага допълнителен курс, който се състои от 1 среща седмично с продължителност 3 астрономически часа. Представят се популярни италиански вина, както и се дават съвети за това с каква храна се комбинира всяко вино. По време на курса се посещава известен винобар, правят се дегустации и др. Цената на една среща (3 астрономически часа) е 105 €. Курсът "Италиански вина", може да бъде записан в комбинация с курс по италиански език. 

Настаняване:

 Тип настаняване   1 седмица   2 седмици   доп. нощувка
Споделен апартамент- дввойна стая         144 €   182-214,5 €       14-16,5 €
Споделен апартамент- единична стая         192 €   234-279,5 €       18-21,5 €
Приемно семейство- двойна стая+ закуска          156 €   208-240,5 €       16-18,5 €
Приемно семейство- единична стая+ закуска         204 €   260-305,5 €       20-23,5 €
Приемно семейство, двойна стая, полупансион         228 €   364-396,5 €       28-30,5 €
Приемно семейство, единична стая, полупансион         276 €   416-461,5 €       32-35,5 €

Настаняване в частен апартамент, хотел и ферма в провинцията- цени при запитване!

* Настаняване е в неделя, деня преди началото на курса, между 14:00 до 22:00 часа.
При пристигане след 22:00 часа се заплаща допълнителна такса в размер на 25 €.
Стаите се освобождават в събота, след края на курса, преди 10:00 часа.
* Двойна стая може да бъде резервирана само от двама участници, пътуващи заедно или от курсист, придружаван от свой приятел/близък.
* При настаняване в приемно семейство и споделен апартамент, не се предлагат хавлиени кърпи, спалното бельо се сменя на 2 седмици

Трансфери, цени (на човек, в една посока)
От летище Флоренция-  Перетола, Америко Веспучи (FLR)- 200 €
От централна ЖП гара във Флоренция (Firenze, S.M.N.) или централна автогара във Флоренция- 200 €
От летището в Пиза, Галилео Галилей (PSA)- 240 €
От централна ЖП гара в Сиена или автогара в Сиена, Piaza Gramsci- 45 €
Допълнителна такса (закъснение, на час) - 25 €

Дати /2017/:
Курсовете по италиански език в Сиена се провеждат целогодишно, с начални дати всеки понеделник. 

За начинаещи има определени специални дати за 2017г. : 30.януари; 13 и 27.февруари, 06 и 20.март; 03 и 18.април; 02,15, 30.май; 05 и 19.юни; 03,17 и 31.юли; 14 и 28.август; 11 и 25.септември; 09 и 23 октомври; 06 и 20.ноември; 04. и 11 декември.

Не се провеждат учебни занятия на официалните празници в Италия! 


Повече снимки от Сиена и курса по италиански език в Италия, може да разгледате тук

Обратно към начало

За повече информация изпратете запитване:

Съобщение
Код за сигурност
CAPTCHA ImageНова картинка