Курс по италиански език за възрастни Флоренция, Италия

Начало Италиански език Курс по италиански език за възрастни Флоренция, Италия

Възраст: 16+
Настаняване: приемно семейство, споделен апартамент, частен апартамент, хотел;
Обучение: 20/ 25/ 30 учебни часа; специални програми и допълнителни курсове 
Обучението се извършва в групи и индивидуално;
Начални дати през 2018г.: всеки понеделник, специални дати за курсове за напълно начинаещи;
Минимален престой: 1 седмица
Нива: А1- С1 (от начинаещи до напреднали)
 

За училището

Името на италианския град Флоренция, преведено от древноримски означава "пищен град". Не напразно древните римляни са избрали това наименование- Флоренция е величествен център на история и култура, дом на Ренесанса и място, където са творили световноизвестни личности, като Леонардо да Винчи, Микеланджело, Данте, Бокачо и др. Всеки посетител на града остава впечатлен от богатото му културно наследство- музеи, архитектура, паркове, художествени галерии и др. Местните жители са сърдечни и гостоприемни хора, тук лесно се намират нови приятели.

За всеки желаещ да обогати своите знания по италиански език, Флоренция е идеалното място! В града се провежда програма за обучение по италиански с предвидено настаняване и организирани културни дейности. Курсовете по италиански език във Флоренция, се провеждат в триетажна историческа сграда, разположена в централната част на града, с прекрасна гледка към катедралата Санта Мария дел Фиоре. Училището е в непосредствена близост до много от популярните забележителности тук.

Учебната база разполага с 13 светли и просторни класни стаи. Първият етаж е посветен на развлекателни дейности- тук всеки може да отпочине на по кафе с приятели, да чете вестник или да подготвя домашната си работа. За максимално удобство на учащите, е предвидена и мултимедийна класна стая с осигурен безплатен интернет достъп. Италианските курсове са с различна интензивност, според нуждите и желанията на участниците в тях. Класовете са с ограничен състав от максимум 12 души. Учебните занимания се провеждат предимно сутрин, а следобяд участниците в курса, имат възможност да се включат в разнообразни дейности и да се забавляват.

Преподавателите се грижат за това, всеки да получи необходимото внимание и помощ. Учебните часове са интерактивни и забавни, организирани в спокойна отпускаща атмосфера, където ученето е естествен процес. Освен учебници, процеса на обучение е подкрепен и от автентични материали от италианското ежедневие- като вестници, списания, видеа и др. По този начин възприемането на чуждия език се улеснява, добиват се знания за съвременна Италия, както и за много различни аспекти от италианската култура.

курс по италиаснки език в Италия за възрастни, езикова ваканция в Италия, обучение във Флоренция, летен лагер по италиански език в Италия
Курсисти в учебната база


италиански език в Италия, езиков курс по италиански в Италия, езиково Училище във Флоренция, езикови екскурзии Италия, целогодишно обучение по италиански език в Италия
Междучасие в училищното кафене


Езикови екскурзии Италия, езиков лагер Флоренция, курс по италиански език, обучение в Италия за възрастни, да учим италиански в Италия, настаняване в приемно семейство Италия
Поглед над красива Флоренция


Обратно към начало

Настаняване

Служителите на учебната институция съдействат изцяло за намиране и резервиране на подходящо място за настаняване. Тъй като това е много важен фактор при престоя на учащите се, от институцията отделят специално внимание на проучване местата за настаняване. Курсистите имат избор, измежду следните опции: приемно семейство, споделен апартамент, хотел, частен апартамент.

1. Приемно семейство- Този тип настаняване е подходящ за всеки, който желае да се потопи изцяло в италианската култура и език. В приемните семейства, участниците в програмата практикуват ефективно езика и се запознават най- отблизо с италианските обичаи и нрави. Повечето приемни семейства имат богат опит в посрещането на курсисти от всички точки на света. Домовете им се намират в близост до училището или в околност на максимум 30 минути пеша или с градски транспорт. По отношение на храната домакините имат готовност да осигурят разнообразно и балансирано меню на гостите си на база полупансион- закуска и вечеря, или да приготвят само закуска.

2. Споделен апартамент- Споделените апартаменти, подбрани за курсистите във Флоренция, предлагат настаняване в единични или двойни стаи. Ползва се обща кухня, баня и тоалетна. Апартаментите са локализирани в централната част на града, в близост до удобни автобусни спирки. До училището се пътува максимум 30 мин. с градски транспорт.

3. Частен апартамент- Тази опция се препоръчва за тези от вас, които биха искали по-голяма свобода и лично пространство. Апартаментите са разположени в историческия център на града, в близост до училището. Разполагат със спалня, баня, кухня и трапезария. При този тип настаняване е необходимо предварително запитване за условия и цени. Възможно е вариране в цените, в зависимост от сезона и текущите събития във Флоренция. Училищните служители могат да осигурят апартамент за един курсист, за група приятели или семейство.

4. Хотел- За участниците в курса по италиански език във Флоренция, са издействани намаления при настаняване в избрани хотели. При интерес- моля свържете се с нас!

Обща информация за настаняването:
Заплащането на нощувките се прави на място във Флоренция, в рамките на първите 3 дни от настаняването. Адресът, описанието и общата цена за потвърденото място за настаняване, изпращаме обикновено около 10 дни преди началото на курса.
Ключове се предоставят на участниците в курса в деня на пристигането им. 
Заплаща се депозит в размер на 100 € при пристигане. Възстановява се при освобождаване на стаята, в случай че няма нанесени щети.
Осигурена е смяна на спално бельо и почистване на стаите на всеки 2 седмици. В споделените апартаменти и приемните семейства не се ползва пералня, има възможност за ползване на обществена пералня наблизо.

Обратно към начало

Свободно време и безопастност

За да се научи един чужд език перфектно, ученето в клас не е достатъчно! Опознаването на италианската култура и контакта с местните жители, през свободното време е идеален начин за усъвършенстване на придобитите знания. Поради тази причина, културният отдел на институцията организира разнообразна програма от дейности за през свободното време. Още през първия ден, участниците в курса получават всички подробности относно организираните дейности за свободното време. Всяка седмица се обявяват планираните инициативи и екскурзии. Ежемесечно се изготвя календар с културни мероприятия, като по този начин участниците са добре информирани относно предстоящи изложби, концерти, филми и други събития. През уикендите курсистите се сдобиват със специални брошури с информация за предлаганите пътувания. Също така, участниците получават ръководство, съдържащо описание на възможните спортни дейности. Част от организираните дейности във Флоренция са:
- общи вечери на участници в курса и преподаватели;
- филмови вечери в училище;
- организирани обиколки на Флоренция, посещения на музеи, галерии и др.
- целодневни екскурзии до Сиeна, Пиза, Лука и др.
- полудневни екскурзии с посещение на лозя, винарни, включена "merenda"- традиционна следобедна закуска в Тоскана;
- спортни занимания (волейбол, футбол и др.)

Някои от свободните дейности се заплащат допълнително. Всеки участник в курса получава специална студентска карта, която му осигурява отстъпки в някои музеи, заведения, спортни дейности, услуги и т.н.

курс по италиански език за възрастни в Италия, настаняване и програма свободно време, приемно семейство в Италия, настаняване в семейство
Разходка с нови приятели през свободното време


настаняване в приемно семейство Италия, езиково обучение за възрастни в Италия, италиански език във Флоренция, курс по италиански в чужбина
Следобеден курс по готварство


курс по италиански език Флоренция, обучение по италиански в Италия, настаняване в приемно семейство Италия Флоренция
Да научим историята на Данте и Беатриче


училища по италиански език в Италия, свободно време във Флоренция, обучение по италиански, Италия, езикова екскурзия за възрастни, курс за възрастни по италиански език Италия
Всяко кътче на Флоренция е уникално!


Обратно към начало

Таксата включва

- входящ тест за определяне нивото на знания по италиански;
- езиков курс;
- учебни материали;
- изпит в края на курса;
- помощ от преподаватели;
- безплатен WiFi и Интернет достъп;
- социални дейности (някои дейности може да изискват доплащане)
- студентска карта;
- сертификат за участие в курса;

Обратно към начало

Цени

- Регистрационна такса- 70  €

Интензивен курс 20 учебни часа седмично:

1 седмица  2 седмици  3 седмици  4 седмици  5 седмици 
       210 €         380 €        540 €        720 €        800 €

Супер интензивен курс 30 учебни часа седмично: 

1 седмица   2 седмици   3 седмици   4 седмици 
       340 €         600 €         870 €        1140 €

Супер интензивен комбиниран курс 20 учебни часа + 5 индивидуални урока седмично:

 1 седмица   2 седмици   3 седмици   4 седмици 
        410 €         780 €        1140 €        1500 €

Супер интензивен комбиниран курс 20 учебни часа + 10 индивидуални урока седмично:

1 седмица   2 седмици   3 седмици   4 седмици 
        610 €       1180 €       1740 €       2300 €

Супер интензивен курс в малки групи (до 5 души в клас), 30 учебни часа седмично:
2 седмици- 1180 €;      3 седмици- 1740 €;       4 седмици- 2300 €;

Подготовка за кандидатстване в университет- 4 седмици, общо 140 учебни часа- 1495 €

Индивидуален курс от 15 учебни часа седмично -1 седмица- 675 €, допълнителен урок- 45 €

Специални оферти | Бизнес италиански: 

- Курс " Италия днес" - интензивен курс от 20 учебни часа + 5 учебни часа, насочени към изучаване на изкуство, история, фолклор, икономическо, социално и политическо развитие на съвременна Италия. Общо за 2 седмиици: 50 уч. часа - 780 €

- Курс по история на изкуството- Чрез изучаване на теория и организирани екскурзии курсът показва развитието на изкуството в Италия, също така прави въведение в най-важните художествени стилове. Курсистите се запознават със значими творби на художници като Ботичели, Леонардо, Рафаело и Микеланджело, както и историческите и социални събития около тях. 6 учебни часа седмично-  165 €

- Професионален курс по право- Предназначен е за участници, които вече са експерти в областта на правото на собствения си език и се интересуват от изучаването на право на италиански по професионални причини. Включва 4 учебни часа дневно в група + 2 индивидуални урока по право всеки ден.  Общо за 2 седмици: 60 учебни часа- 1380 €

- Професионален курс "Здравни грижи"- Специално разработен за участници с професия в областта на здравеопазването (лекари, медицински сестри). Обучението се състои от 4 учебни часа в група + 2 индивидуални урока с професионална насоченост. Общо за 2 седмици: 60 учебни часа- 1380 €

- Професионален курс "Хотелска индустрия"- Засягат се основни понятия и изрази от областта на хотелиерството. Възможни са организирани посещения на местни хотели.  Общо за 2 седмици: 60 учебни часа- 1380 €

- Музикални курсове във Флоренция- Освен чуждоезиково обучение, тук може да вземете уроци по различни музикални инструменти и вокално майсторство. При интерес ще ви изпратим допълнителна информация.

- Кулинарни курсове за начинаещи- Курсът се състои от една среща от 3 астрономически часа седмично. Подходящ е за всички участници, дори напълно начинаещи в кухнята. По време на всеки урок, курсистите подготвят типични ястия от италианската кухня. В началото на заниманията преподавателят обяснява менюто за деня и разпределя работата сред участниците. При подготовката и приготвянето на храната, главния готвач показва, обяснява и дава ценни съвети и идеи. След това всички заедно подготвят масата и сядат да се хранят. Цената за курс от една среща (3 астр. часа) е 105 €

- Курс "Италиански вина"- Изучават се популярни италиански вина, обръща се внимание на това как да се разчитат етикетите на бутилките, с каква храна се съчетават различнит вина. По време на курса се посещава известен винобар, правят се дегустации. Курсът се състои в една среща седмично с продължителност от 3 астр.часа. Цена- 105 €

* Попитайте ни за още курсове във Флоренция!

Настаняване, цени: 

Тип настаняване  1 седмица   2 седмици   доп. нощувка
Споделен апартамент- двойна стая         150€   195 -234 €       15 - 18 €
Споделен апартамент- единична стая          204€   286 - 325 €       22 - 25 €
Пр. семейство, двойна стая+ закуска         174€   247 - 286€       16- 18,5 €
Пр. семейство, единична стая+ закуска         228€   338 - 377 €       26 - 29 €
Пр. семейство, двойна стая, полупансион         258 €   429 - 468€       33 - 36 €
Пр. семейство, единична стая, полупансион         312 €   520 - 559€       40 - 43 €

Настаняване в хотел и частен апартамент- цени при запитване

* Настаняването е в неделя, деня преди началото на курса, между 14:00 до 22:00 часа. При пристигане след 22:00 часа се заплаща допълнителна такса в размер на 25 €.Стаите се освобождават в събота след края на курса, преди 10:00 часа.
* Двойна стая може да бъде резервирана само от двама участници, пътуващи заедно или от един участник в курса, придружаван от приятел.
* При настаняване в приемно семейство и споделен апартамент не се предлагат хавлиени кърпи.

Трансфери, цени на човек в една посока:
От/до летище Флоренция Peretola "Америко Веспучи" (FLR)- 60 €
От/до централна ЖП гара във Флоренция (Firenze S.M.N.) или автогара Plaza Adua- 45 €
От/до летище Пиза- Галилео Галилей (PSA)- 170 €
Допълнителна такса при закъснение- 25 €

Дати /2018г./:
Курсовете по италиански във Флоренция се провеждат целогодишно, с начални дати всеки понеделник. 

За напълно начинаещи има определени специални дати през 2018г.: 05 и 19.февруари, 05 и 19.март; 03 и 16.април; 07, 21.май; 04 и 18.юни; 02,16 и 30.юли; 06 и 20.август; 03 и 17.септември; 01,15 и 29.октомври; 12 и 26.ноември; 10. декември.

Не се провеждат учебни занимания на официалните празници в Италия. 

Повече снимки от Флоренция и курса там, може да разгледате тук   

Обратно към начало

За повече информация изпратете запитване:

Съобщение
Код за сигурност
CAPTCHA ImageНова картинка