Курс по френски език за възрастни в Антиб, Франция

Начало Френски език Курс по френски език за възрастни в Антиб, Франция

Възраст: 18+
Настаняване: приемно семейство, общежитие, хотел
Обучение: 20/24/30/34 учебни часа на седмица
Обучение в групи от максимум 12 души
Нива: от начинаещи до напреднали, А2-С1 (Elementary-Advanced)
Курсове се провеждат целогодишно 
Начални дати: всеки понеделник
*Курсовете за начинаещи са с фиксирани дати  
Минимален престой: 1 седмица 
 

За училището

Антиб е красив средиземноморски град, който може да се похвали с приблизително 300 слънчеви дни годишно, дълги плажни ивици и прекрасни гледки. Антиб е част от Френската Ривиера и се посещава от хиляди турсисти, особено през летния сезон. Градът е изключително оживен, но въпреки това е запазил една приятелска атмосфера, където всеки се чувства добре дошъл. Антиб е с благоприятно местоположение, има влак на всеки половин час до Ница, Кан, Монако, Италия. С корабче може да се отиде до Сен Тропе. В Антиб се намира най- голямото яхтено пристанище по Средиземноморието и всеки посетител може да се наслади на приятна разходка покрай него, а защо не и да си организира разходка с яхта.
За почитателите на историята и изкуството, интерес би представлявал стария град. Крепости, живописни улички, ресторанти и магазинчета, събират любопитни посетители от цял свят. Сред най-интересните спирки, е музея на Пабло Пикасо, построен в миналото върху основите на древен гръцки акропол.
Антиб, в действителност е изключително приятен град за почивка и разходки, но също и подходящо място за обучение по френски език. Освен учебните занятия, активната комуникация през свободното време, потапянето на всеки курсист в типичната френска култура и бит, допринасят за това, знанията по френски език да останат наситина трайни.

На разположение на участниците в курсовете в Антиб, са учебните бази Le Château School и Le port School. 
Основната учебна база Le Château School се помещава в традиционна френска постройка, разположена в тиха местност не далеч центъра на града. Училището разполага със 22 светли и просторни класни стаи, оборудвани със съвременни удобства за провеждане на обучения. Поради факта, че тук почти целогодишно е слънчево и приятно, са предвидени и 4 открити класни стаи за провеждане на учебни занимания на свеж въздух. В помощ на курсистите има библиотека с разнообразна литература, осигурен е и безплатен кабелен интернет, както и Wi Fi. В училището има ресторант на самообслужване, както и автомати за напитки.
Le port School е другата учебна база в Антиб, която се използва когато капацитетът на главната база е достигнат (предимно през летния сезон). Училището разполага със 7 класни стаи и също предлага чудесни условия за протичане на учебния процес.

Преподавателите в учебните центрове в Антиб, са отлични професионалисти с доказан опит, квалификация и личностни качества. Всеки един курсист може да разчита на персонално внимание и помощ.
През първия ден от курса (понеделник) не се провеждат учебни занятия! Служителите на учебната база се запознават с курситите, прави се презентация на училището, града. На участниците в курса се предоставя полезна информация за техния престой. Организира се кратка разходка из Антиб и в 14:00 часа се провежда входящ тест по френски за определяне нивото на познания на всеки участник в курса. Дават се насоки на учебните групи.

курс по френски Франция за възрастни, училище в Антиб, програма за обучение по френски, Франция
Училището Le Château


френски език във Франция, езикова ваканция във Франция, обучение по френски за възрастни Френска Ривиера
В час е увлекателно и интересно!


курсове по френски език във Франция, езикови курсове във Франция, езиково обучение в чужбина за възрастни, езикови екскурзии Френска ривиера
Учебни занимания на открито


френски езикови ваканции, езиково обучение за възрастни във Франция, курсове по френски, програма обучение и настаняване общежитие Франция
Почивка между учебните занятия в слънчевия училищен двор


Обратно към начало

Настаняване


Настаняването при подходящи условия е от съществено значение за пълноценното изкарване на курса в Антиб. Ето защо местата, където отсядат курсистите, са внимателно подбрани. Налице са разнообразни опции за настаняване- 
приемно семейство, собствени общежития, хотел.

Приемните семейства предлагат комфорт и уютна домашна обстановка. Домакините са готови да споделят ежедневието си с всеки свой гост. В деня на пристигането на курсистите, приемните семейства ги очакват на автогарата в Антиб или на летището в Ница и ги изпращат отново в деня на заминаването им. Приемните домове са разположени в близост до училището, обикновено се достига лесно пеша или с кратко пътуване с автобус. Стаите са с едно или две легла, в случай че стаята се споделя от двама курсисти, те се подбират по пол, възраст, националност (цели се да не бъдат от една и съща националност). Спалното бельо се сменя веднъж седмично, може да се ползва пералня. В цената за нощувките при приемно семейство, е включена закуска; при желание срещу допълнително заплащане, може да се включи хранене на база полупансион, обяд през уикенда или безглутенова диета.

Предлагаме и вариант настаняване в общежитие към учебните бази- Castel Arabel, Garret, Aragon, Villa Nador. Четирите резиденции предлагат стаи за всеки бюджет и предпочитания- студия, стандартни стаи, стандартни апартаменти и студентски стаи. Общежитията са предназначени за настаняване на курсисти изцяло от училищата Le Château School и Le port School (с изключение на общежитието Villa Nador).
Общежитието Castel Arabel се намира на няколо минути пеша от училището, близо е и до крайбрежието и центъра на града. Разполага с 50 стаи и студия, обширна тераса, обща стая с телевизор и малък басейн. Налична е WiFi връзка във всички части на общежитието. В Castel Arabel курсистите могат да се настанят в студио със собствена баня, климатик, собствена съвременно оборудвана кухнятелевизор, парно отопление. Предлагат се и по- икономични стаи- стандартна стая и студентска стая. Те са напълно обзаведени и имат собствен санитарен възел, може да се ползват общи кухни.
Общежитие Garret е комплекс към училището, състоящ се от 9 спокойни студиа. На близко разстояние е от плажа и центъра на града. На разположение на курсистите са ресторант на самообслужване, интернет зона, библиотека, солариум, обществена пералня. Студиата са единични или двойни, разполагат със собствена баня, кухня, климатик, телевизор.
Aragon е резиденция, разположена в изключително спокойна местност, с лесен достъп до училището, както и в близост до плажове, магазини и заведения. Сградата е заобиколена от красива градина, разполага с безжичен интернет във всички части. Има 28 нови студия с условия, сходни на тези в другите общежития в Антиб. (Диалог 359 ви препоръчва тази резиденция, при посещенията си във Франция сме отсядали там- условията са наиситна добри, има двор с мека мебел и чадъри, зала с кафе машини и автомати за безалкохолни напитки и сладки неща; Резидензията е с портиер и е сигурно и приятно място).
През летния сезон за настаняване на курсисти се предлага и общежитието Villa Nador. Общежитието предлага стандартни стаи със собствена баня и модерна кухня. Налична е Wi-Fi връзка в цялата сграда.

В общежитията се предлагат безплатно пощенски услуги и има офис за съхранение на багаж. Веднъж седмично се сменя спалното бельо, ползва се пералня срещу символично заплащане. При желание за ползване на интернет се заплаща сумата от 5€/ седмица.
При настаняване в общежитията се внася депозит от 200 €, който се възстановява при липса на щети след освобождаване на стаята. Курсистите могат сами да приготвят хранатa си в индивидуалните кухни в студиата или в споделените кухни в общежитията. Друга възможност за хранене е ресторантът на самообслужване към училището Le Château, където се предлага обяд за 8-10 €. 

В случай,че участниците в прогрмата желаят по- луксозни условия, разбира се, съществува вариант за настаняване и в хотели по избор.

курс по френски във Франция за възрастни, езиково обучение в Антиб Франция, настаняване в общежитие Френска Ривиера
Резиденция Castel Arabel


езиков курс за възрастни във Франция, достъпни цени френски език Франция, езикови ваканции в чужбина, френски език във франция
Студио в резиденция Aragon


курс по френски език във Фрацния, лятно езиково обучение и настаняване във Франция, езикови ваканции, курсове по френски,настаняване в приемно семейство Френска Ривиера
Обяд в приемно семейство


Обратно към начало

Свободно време и безопастност

През свободното време в Антиб, всеки участник в курса има възможност да оползотвори престоя си максимално добре- Антиб е град, който предлага безброй начини за забавления.

При пристигането си, всеки получава студентско ръководство от учебната база- малка брошура с информация за организацията на училището и полезни факти за околността. Също така курсистите се сдобиват със специална студентска карта CIA, при представянето на която могат да се ползват отстъпки при посещението на музеи, кино, театри, заведения, спортни клубове и др. Организират се допълнителни програми с дейности за свободното време и екскурзии. Курсистите могат да се включат по желание срещу допълнително заплащане.

езиково обучение за възрастни във Франция, летни езикови ваканции фреснки, курсове по френски, свободно време във Франция
Релакс на балкона на резиденцията 


Обратно към начало

Таксата включва

- езиков курс от 20/24/30/34 учебни часа на седмица, от понеделник до петък;
- писмен и устен изпит през първия ден за проверка нивото на френски език;
- помощ от преподаватели, библиотека, достъп до интернет в учебната база;
- сертификат за завършен курс по френски със съответното ниво.

Обратно към начало

Цени

- Регистрационна такса (заплаща се еднократно): 50 € 
 

Курс         Максимум ученици/ клас За курсове между 2 и 4 седмици За курсове между 5 и 7 седмици За курсове над 8 седмици

Стандартен курс

- 20 уч.часа/седмица сутрин

- 12 ученика в група                 

 249 €  185 €  163 €

Стандартен курс + 

- 20 уч.часа/седмица сутрин

-  4 индивид. урока

- 12 ученика в група

- 1 ученик

 445 €  402 €  359 €

Интензивен курс

- 20 уч. часа/седмица сутрин от понеделник до петък

- 10 уч. часа/седмица следобед, в четвъртък и петък

- 12 ученика в групата сутрин


- 6 ученика в групата следобед

 375 €  275 €  239 €

Интензивен курс +

- 20 уч. часа/седмица сутрин от понеделник до петък

- 10 уч. часа/седмица следобед, в четвъртък и петък

- 4 индивидуални урока

- 12 ученика в група сутрин


- 6 ученика в група следобед


- 1 ученик

 571 €

 503 €  435 €
         

* Обявените цени са на седмица 
* Един учебен час е равен на 45 мин.
* При курс с продължителност от една седмица, както и курсове без включено настаняване, се заплаща допълнителна такса от 20 €.
* Допълнителни индивидуални уроци: 49 € на урок (45 мин.)

Специални програми:

Курс за мениджъри- Двуседмичен курс по бизнес френски, насочен в помощ на хората на ръководни позиции. За включване в такъв тип курс се изисква минимум ниво на владеене на френски B1. Попитайте ни за цени и дати!

Подготовка за изпит за DELF диплома- DELF е диплома за владеене на френски език, която се издава от Френското Министерство на образованието, няма давност и е валидна в цял свят. В случай, че тази програма представлява интерес за Вас, моля попитайте ни за условия, дати и цени.

Програма за курсисти 50 + езиков курс специално за курсисти над 50 годишна възраст, включващ стандартен курс по френски език от 20 уч. часа/седмица, както и много разходки и екскурзии през свободното време. Курсистите практикуват своя език, докато се запознават с френското изкуство, култура, кухня, природни дадености и др. Попитайте ни за допълнителна информация!

По време на официалните празници във Франция не се провеждат учебни занятия. 

Цени за настаняване:
Всички участници в курсове се посрещат в неделя, деня преди началото на курса и
отпътуват в събота, деня след края на курса.

Настаняване в приемно семейство:
Двойна стая- 181 €/седмица.
Единична стая- 245 €/седмица.
*в цената са включени закуски и трансфер от/до летище, ЖП и автогара в часовете между 06:30 и 21:00 часа.

Настаняване в студентски стаи в "Castel Arabel":

  Слаб сезон  Умерен сезон  Силен сезон 
Единична стая              160€                210€              350€
Двойна стая               83€                105€              175€

Настаняване в стандартни стаи в "Castel Arabel" или  "Villa Nador"

  Слаб сезон  Умерен сезон  Силен сезон 
Единична стая             210€                280€              525€
Двойна стая            105€                140€              263€

Настаняване в студио в "Castel Arabel" или "Aragon"

  Слаб сезон  Умерен сезон  Силен сезон 
Единична стая             280€                420€              740€
Двойна стая            140€                210€              370€

При настаняване в резиденциите към училището, в обявените цени няма включена храна. 
В зависимост от стаите- някой от тях разполагат с кухненско оборудване, където може сами да приготвите нещо за хапване.

Настаняване в петзвезден хотел "Амбасадор"- цени при запитване

Не се допуска настаняване в двойна стая за курсисти над 30 г. (в общежитие) и над 25г. (в приемно семейство), освен при едновременна резервация на двама души, пътуващи заедно. Студентските стаи в "Castel Arabel" не се предлагат на курсисти над 30.

Допълнителни опции:
- хранене на база полупансион в приемно семейство: 45 €/седмица;
- обяди през уикенда в приемно семейство: 17 €/уикенд;
- безглутенова диета в приемно семейство: 20 €/седмица;
- обяд в училищния ресторант от понеделник до петък: 8-10 €/обяд;
- гост (в общежитие)- 80€/седмица

Трансфери, цени:
В събота и неделя, от 6:30 до 21:00- от/до летище Ница- 50€; от/до автогара в Антиб- 15 €;
През седмицата, от 6:30 до 21:00- от/до летище Ница- 80€; от/до автогара в Антиб- 25 €;


Още снимки от Антиб и учебния процес там, може да разгледате тук

Обратно към начало

За повече информация изпратете запитване:

Съобщение
Код за сигурност
CAPTCHA ImageНова картинка