Летен курс за ученици /9- 13/, Берлин- Ленин

Начало Немски език Летен курс за ученици /9- 13/, Берлин- Ленин

Възраст: 9 - 13
Настаняване: общежитие
Обучение: 25 учебни часа/седмица  
Обучението се извършва в групи от 8-10 ученика 
Начални дати /2018г./: 01.юли - 21.юли /3 седмици/
Нива: A1 - B1 /Beginner - Intermediate/
 

За училището

Ленин е малко градче в близост до Берлин и Потсдам, разположено сред природа, до естествени водоизточници, които предлагат условия за гребане, плуване, разходка с лодка и барбекю на брега. Учебните занятия по немски език в Ленин, Германия се провеждат в сградата на Института за изящни изкуства и култура, разположен на брега на красиво езеро. Не е изненадващо за това място, видно средище на изкуствоведи, че около сградите на института има парк от скулптури, както и практични, модерни сдания. 
Базата е от затворен тип, с големи зелени площи и освен учебни зали и общежитие, разполага и с множество студия за креативност и изкуства, които се ползват от децата през организираното им свободно време. 

учебни занятия по немски, езикови лагери, Германия, ученици
В час


 

Обратно към начало

Настаняване

Учениците живеят в прилежащите към Института за изкуства, общежития. Стаите са с по 2, 3 и 4 легла, със собствени бани и тоалетни, както и с гледки към езерото или парка. За да стигнат до учебни занятия, на децата се налага само да излязат от едната сграда и да влязат в другата- не се налага напускане границите на института.

Децата са разпределени по възраст, пол, ниво на владеене на немски език и националност. Идеята е да се избягва деца от една и съща националност да споделят обща стая с цел да се стимулира комуникацията на немски език помежду им. Пране- безплатно, един път седмично.

Обратно към начало

Храна

Храната е включена в пакетната цена- закуска, обяд и вечеря, както и едно леко, междинно хранене след обяд, което включва сладкиши, плодове и др. /следобеден снак/. Менюто е разнообразно на седмична база. Храната е готвена, здравословна. 
При специални диети на някои ученици, свързани с религия, вегетарианство, алергии и др. се изготвя меню според изискванията на конкретния ученик. Тези изискваня следва да бъдат отбелязани още при подаване на документите за участието в курса. Всички деца се хранят заедно в ресторанта на базата.

Обратно към начало

Свободно време и безопастност

Кой поема отговорност за децата ни, докато са на езиков курс в Германия?
Директорът на училището и/или служител, оторизиран от директора, ще бъде отговорен за вашето дете за периода на езиковия му курс в Германия, т.е. този служител ще поеме правата и отговорностите, свързани с родителските права и отговорнa грижа към децата. 
Не е необходимо родителите да се тревожат за децата си, докато са в Германия, тъй като институцията има 40 годишен опит в работа си с деца, далеч от родителите им. Гарантирана е 24 часова грижа и наблюдение на децата. Супервайзори нощуват в общежитието, за да осигурят спокойствието на децата и през нощта. Родителите могат по всяко време да се свържат с директора на училището или назначения служител, който е поел лична отговорност за детето им, без значение дали искат да разберат как се справя то с обучението или какво е поведението му като цяло.
Преди да започне всеки курс, родителите получават писмо с пълна информация, вкл. телефонни номера, на които ще могат да търсят децата си, докато са в Германия, да търсят директора или отговорника за тяхното дете.  

Извън учебните занятия, времето на децата е плътно организирано. Във всеки един момент с тях има аниматори и супервайзори, които следят за безпроблемното протичане на дейностите, както и за това всички деца успешно да се социализират. Интересното протичане на свободното време е гарантирано. Заниманията извън учебните занятия включват групи по: футбол, волейбол, бадминтон, пинг- понг, колоездене, разходки, барбекю и игри на открито, плуване, групи по рисуване и скулптура,  и др.

В цената са включени и две екскурзии на седмица- една полудневна всяка сряда, както и една целодневна всяка събота. Целодневните екскурзии са до Берлин, Потсдам и др. Полудневните са до места, недалеч от самото училище- планински местности, манастири и замъци, организирани вело- екскурзии в планината. Пълната грижа и отговорност към децата е гарантирана и по време на екскурзиите.  

лятно езиково училище Германия, летен езиков лагер за деца германия Берлин
Следобедни занимания по рисуване


летен курс по немски в Германия за ученици, лятна езикова ваканция в чужбина, курс по немски деца Германия, настаняване общежитие затворен кампус
Пленер- да нарисуваме природен пейзаж 


Германия немски език, свободно време, ученици, езикова ваканция Германия
За любителите на водни спортове


езикови училища Германия немски език, летен езиков курс по немски за ученици в Германия 
Творчество и креативност, да си направим аватар :)


уроци по немски в Германия за деца, ученици летен лагер Германия немски език 
Като две капки вода :) 


езиков лагер в чужбина, немски език за ученици в Гемрмания
Всеки се забавлява тук, а всички сме толкова различни


езикови лагери Германия, лятна ваканция в Германия с немски език, свободно време 
Ветроходство


Обратно към начало

Таксата включва

- езиков курс 25 учeбни часа/седмица;  
- учебници и учебни материали;  
- входящ тест за определяне нивото на немски език;  
- седмични тестове за проследяване индивидуалния напредък на всеки ученик;
- нощувки в общежитиета към института;
- закуска, обяд и вечеря; следобеден снак;  
- една целодневна екскурзия всяка събота, вкл. входни такси за забележителности; 
- една полудневна екскурзия всяка сряда след занятия, вкл. входни такси за забележителности; 
- организирано свободно време през целия престой;
- 24 часа в денонощието грижа за децата; 
- издаване на сертификат за участие в езиковия курс с посочени броя учебни часове, както и постигнато ниво на немски език от ученика;     

Обратно към начало

Цени

910 € на седмица, като продължителността на курса е 3 седмици.  
01.юли - 21.юли.2017 /3 седмици/, обща цена 2730 €  

При желание, допълнително се заплаща:  
Уроци по ветроходство /9 часа/: 216 €
Уроци по гребане /9 часа/: 216 €

Летищен трансфер /на човек, на посока/: 
Берлин Тегел: 50 €
Берлин Шонефелд: 50 €


Повече снимки може да видите в профила ни във Facebook или тук

Обратно към начало

За повече информация изпратете запитване:

Съобщение
Код за сигурност
CAPTCHA ImageНова картинка