Летен езиков курс за ученици /14-18/, Шмаленберг

Начало Немски език Летен езиков курс за ученици /14-18/, Шмаленберг

Възраст: 14- 18г
Настаняване: общежитие
Обучение: 30 учебни часа/седмица  
Обучението се извършва в групи от 8-10 ученика 
Курсовете се провеждат през летния сезон 
Начални дати /2020г./:  21, 28 .юни; 05, 12, 19,26.юли; 02.август
като само курса, който започва на 28.юни е подходящ за напълно начинаещи
Всички курсове приключват на 15.август, 2020г.
Нива: A1 - B2 /Beginner - Upper Intermediate/


За училището

Шмаленберг е малко градче, което се намира на север от Франкфурт. Мястото е атракция за туристи поради две основни причини- интересното цветово решение на къщите там- всички са в черно и бяло, както и поради факта, че местността е изключително красива и тиха, популярна за SPA туризъм, благодарение на прородните си дадености и чистия въздух. 
Обучението по немски език в Шмаленберг, Германия се провежда в сградата на Академия "Бад Фредебург", разположена на малък хълм в края на градчето, сред много зеленина и спокойствие. Стаите, в които нощуват децата, се намират в същата сграда, където и учат- чудесно удобство и за учениците, и за техните супервайзори. Още през първия учебен ден, всеки ученик прави входящ тест, с който се определея нивото му на владеене на немски език. След това всяко дете се разпределя в подходяща за нивото му група.

Сградата на училището, немска езикова ваканция, летен лагер в Германия, немски език, лятно училище по немски за деца Германия
Сградата, в която учат и живеят учениците


курс по немски в Германия, Humboldt Institute, летен езиков лагер, немски език за деца, Германия
Учебен процес 


Шмаленберг, Humboldt Institute, немски език, летен лагер, лятно училище по немски в Германия, деца немски език Германия
Типични къщи в Шмаленберг


немски език Германия, курс по немски за деца в Германия, общежитие, храна, екскурзии
Шмаленберг 


Обратно към начало

Настаняване

Децата живеят в сградата на  Академия "Бад Фредебург", където се провеждат и самите учебни занятия. Атмосферата е приятелска и непринудена, което допринася за разговори на немски език между учениците и извън учебните часове. Младежите живеят в единични и двойни стаи, има и няколко стаи с повече от две легла. Всяка стая разполага със собствени баня и тоалетна. Разпределението по стаите е по възраст, пол, ниво на владеене на немски език и националност, като идеята е да се избягва деца от една и съща националност да споделят една обща стая. Целта е да се стимулира комуникацията на немски език. Пране- безплатно, един път седмично.

летен лагер в чужбина, курс по немски, немски лагер за деца, летен курс немски език, лятно обучение по немски за деца, ученици
Спалня с две легла


Обратно към начало

Храна

В обявените цени са включени закуска, топли обяд и вечеря, както и две малки, междинни хранения, които включват плодове, домашно пригитвени сладкиши и др. Всички деца закусват, обядват и вечерят заедно в сградата на учебната база.

При специални диети на някои ученици, свързани с религия, вегетарианство, алергии и др. се изготвя меню според изискванията на конкретния ученик. Тези изискваня следва да бъдат отбелязани още при подаване на документите за участието в курса.

Обратно към начало

Свободно време и безопастност

Кой поема отговорност за децата ни, докато са на езиков курс в Германия?
Директорът на училището и/или служител, оторизиран от директора, ще бъде отговорен за вашето дете за периода на езиковия му курс в Германия, т.е. този служител ще поеме правата и отговорностите, свързани с родителските права и отговорнa грижа към децата. 
Не е необходимо родителите да се тревожат за децата си, докато са в Германия, тъй като институцията има 40 годишен опит в работа си с деца, далеч от родителите им. Гарантирана е 24 часова грижа и наблюдение на децата. Супервайзори нощуват в общежитието, за да осигурят спокойствието на децата и през нощта. Родителите могат по всяко време да се свържат с директора на училището или назначения служител, който е поел лична отговорност за детето им, без значение дали искат да разберат как се справя то с обучението или какво е поведението му, като цяло. 
Преди да започне всеки курс, родителите получават писмо с пълна информация, вкл. телефонни номера, на които ще могат да търсят децата си, докато са в Германия, да търсят директора или отговорника за тяхното дете.  

Извън учебните занятия времето на децата е плътно организирано. Във всеки един момент с тях има аниматори и супервайзори, които следят за безпроблемното протичане на дейностите, както и за това всички деца успешно да се социализират. Интересното протичане на свободното време е гарантирано. Заниманията извън учебните занятия включват групи по: баскетбол, футбол, волейбол, фитнес, тенис, пинг- понг, дартс, парти- стая, колоездене, разходки, барбекю и игри на открито, стая с интернет, зала със сцена, открити места за спортуване, плуване на закрито и открито и др. 
* заниманията с тенис се заплащат допълнително.

В цената са включени и две екскурзии на седмица- една полудневна всяка сряда, както и една целодневна всяка събота. Целодневните екскурзии са до Кьолн, Дюселдорф, Бон, Франкфурт и др. Полудневните са до места, недалеч от самото училище- планински местности, близки градчета с културно и историческо значение, често се посещава и въжената градина на открито, намираща се в близост до Шмаленберг. Пълната грижа и отговорност към децата е гарантирана и по време на екскурзиите. 

летни езикови лагери в чужбина, Спорт на открито Германия, летен лагер в чужбина, езиков курс в чужбина. немски език за ученици в Германия
Чист въздух, природа, спорт на открито.. повече от курс по немски


летен езиков лагер в чужбина, летен курс в чужбина немски език за ученици Германия
Група по колоездене


езикова ваканция за деца Германия, Humboldt Institute, немски лагер за деца Германия, лято в Германия, летен курс немски Германия
За любителите на тенис, се предлага и тази опция


езикова ваканция деца Германия, курс по немски Германия за деца
Закрития басейн към базата, от който могат да се възползват всички ученици


летен лагер Германия, настаняване общежитие немски език чужбина
Стимулират се всякакъв вид изяви 


Обратно към начало

Таксата включва

- езиков курс от 30 учeбни часа/седмица;   
- учебници и учебни материали;   
- входящ тест за определяне нивото на немски език;
- седмичен тест за проследяване индивидуалния напредък на всеки ученик;
- нощувки в общежитието на училището;   
- закуска, обяд и вечеря; две междинни хранения, които вкл. домашни сладкиши, плодове и др.;  
- една целодневна екскурзия всяка събота, вкл. входни такси за забележителности;  
- една полудневна екскурзия всяка сряда след занятия, вкл. входни такси за забележителности;  
- организирано свободно време през целия престой;
- 24 часа в денонощието грижа за децата;  
- издаване на сертификат за участие в езиковия курс да достигнато ниво на немски език;

Обратно към начало

Цени

Цената на курса е 990 € на седмица.
Минимален престой- 2 седмици, максимален- 8 седмици. 
Всички курсове приключват на 15 август  2020г.

При желание, допълнително се заплаща летищен трансфер /на човек, на посока/:
Франкфурт: 150 €

Начални дати /2020г./: 
21.юни, 28.юни;05.юли; 12.юли;19.юли; 26.юли;02.август
като само курса, който започва на 28.юни е подходящ за напълно начинаещи


Още снимки може да разгледате на профила ни във Фейсбук.

Обратно към начало

За повече информация изпратете запитване:

Съобщение
Код за сигурност
CAPTCHA ImageНова картинка