Нови алтeрнативи за лятно обучение по немски език за ученици /10-17г/

Начало Новини Нови алтeрнативи за лятно обучение по немски език за ученици /10-17г/
Нови алтeрнативи за лятно обучение по немски език за ученици /10-17г/
Нови алтeрнативи за лятно обучение по немски език за ученици /10-17г/

Знаете ли кое е общото между многолюден Дюселдорф и живописният Хам? Макар да се намират в една и съща административна провинция на Германия, двата града сякаш нямат много сходни черти. Забързаният и модерен мегаполис и спокойното градче, са доста различни като атмосфера и начин на живот.
Тази година, обаче, има нещо,което ги свързва- нашите двa нови учебни центъра.


Базата в Дюседорф е разположена на брега на река Рейн, в централната част на града. Училището е модерно оборудвано, с просторни класни стаи. Курсовете, провеждани тук са подходящи за деца на възраст между 14 и 17 години и са с интензивност от 30 уч.ч./седмица. Към учебната база са предвидени и стаи за настаняване с цел максимално улесняване на учениците. 


Дюселдорф е град, пълен с интересни места, които учениците ще имат възможност да разгледат през свободното си време. Изучаването на езика става неусетно и на игра, общувайки с местни жители, запознавайки се с исторически и културни забележителности на града. За любителите на подводния свят би било любопитно да разгледат Аквариумът Aquazoo, в който са събрани водни обитатели от цял свят- риби, костенурки, алигатори и т.н. Във Филмовият музей пък могат да се разгледат известни филмови награди, постери, костюми. Към музея има кино, където учениците при желание могат да изгледат някои от великите филми на немското кино. Замъкът Бенрат, Музеят на модерното изкуство и още много други интересни места са възможни за посещение в Дюселдорф. 

 

В Хам се намира втората ни нова учебна база, и по-точно в имението "Хеесен Касъл". Подходящата възраст за деца, които могат да се включат в обучението тук, е между 10 до 14 години. Курсът по немски се провежда през летния сезон, интензивността е 25 уч.ч./седмица. Към училището има прилежащо общежитие, училищен стол и спортни площадки. Околността се отличава с красива природа- река, зелени поляни, гори, чист въздух. През свободното време се толерират разговорите на немски език. Предвидени са спортни занимания и игри в групи, за да могат учениците да се отпуснат и социализират. 


По време на престроя си в Хесен Касъл, за децата се организират по две екскурзии седмично - една целодневна и една полудневна. Посещават се интересни забележителности в град Хам, сред които Максимилиан парк, прочут с неговия висок 40 м.  стъклен слон. Църкви в готически стил, манаститри и музеи са само част от любопитните места в града. Пътува се и до други градове и местности- Кьолн, Мюнстер, язовирът Мюне и др.


Всяка една от новооткритите учебни бази предлага квалифицирано обучение, удобства по време на престоя, 24- часова грижа за децата  и уникални нови преживявания за децата.
Разгледайте офертите в детайли тук:
Дюселдорф  |  Замъка Хеесен